Hvorfor velge jus på UiT? Dette synes Silje

Det nærmer seg søknadsfristen for utdanning 15. april! Har du ikke bestemt deg? Ta det med ro - for å hjelpe deg, har vi intervjuet noen av våre studenter som tar den 5-årige masteren i rettsvitenskap ved UiT. Her får du høre hva Silje synes om studiet.

Trude Haugseth Moe 29.03.2016 12:28   (Sist oppdatert: 21.04.2016 10:20)

- Fælt å snart være ferdig på studiet!

Silje trekker fram nær kontakt mellom lærere og studenter, flott natur og en fantastisk praksisperiode når hun forteller om jusstudiet i Tromsø.

Silje Sandstedt, går 5. og siste året på vår 5-årige integrerte master i rettsvitenskap:

Silje Sandstedt er 5.- årsstudent på master i rettsvitenskap ved UiT. Hun har trivdes så godt at hun syns det er fælt at hun snart er ferdig på studiet. Foto: Trude Haugseth Moe.

Silje var en av dem som ikke tvilte på studievalget. Siden hun var liten og så Ally Mc Beal på Tv, ville hun bli advokat.

– Lærerne hadde også en tendens til å si til meg at jeg burde bli advokat, fordi jeg snakket mye og likte og diskutere, smiler Silje.

Silje tok oppfordringa og begynte på den 5-årige juristutdanninga ved UiT – Norges arktiske universitet. Vil hun anbefale utdanninga til andre?

– Ja! Jeg vil absolutt anbefale studiet! Til alle! utbryter Silje.

Hun begrunner det med flere ting.

På hils med prodekanen

En ting er at det er god og tett kontakt mellom ansatte og studenter.

– Her er man «på hils» med prodekanen og det er lett å få hjelp fra lærerne om man trenger det, sier Silje.

Muntlig øvelse

Hun framhever også de muntlige arbeidskravene som stilles hvert år, der man øver seg på prosedyre.

– Det er veldig viktig å få prosedyretrening! Da «later» man som om man er på hver side av en sak, slik at man blir mer trygg på de forskjellige  rollene, forteller Silje.

Naturnær campus

Silje – som selv er fra Mo i Rana – framhever også Tromsø som studentby, og da særlig naturen.

– Det er kjempeflott natur her. Det er mye vinter, men den er fin, og man kan gå mye på ski, mener Silje.

Naturen føles også nært innpå når man er på campus, som ligger rett ved Tromsømarka.

– Jeg tror ikke de kan se ryper fra vinduet på campus i Oslo, smiler Silje.

Fikk prøvd seg som advokat

Noe av det beste med studiet synes hun likevel har vært praksisperioden på 4. året.

– Praksisperioden var helt fantastisk. Det er så bra at alle får muligheten til å være i praksis. Ikke alle får til å «stikke seg fram» og skaffe seg traineeplass på egen hånd, mener Silje, som selv var hos Bodø Advokathus i praksis.

– Det ga mersmak! Man får litt mer peiling på om yrket er som forventet, sier Silje, som fortsatt holder på ønsket om å bli advokat.

– Jeg angrer overhodet ikke på studievalget mitt. Det er tvert imot fælt at det snart er over, avslutter Silje.

Les også: Hvorfor velge jus på UiT? Dette synes Maja

Hvorfor velge jus på UiT? Dette synes Amalie