Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Dette ønsker den nye prodekanen for Helsefak

For to uker siden fikk Det helsevitenskapelige fakultet ny prodekan utdanning, og han sikter svært høyt – til tross for sin høydeskrekk.


Øvreberg, Elisabeth, 10.02.2016 10:03   (Sist oppdatert: 10.02.2016 10:12)

Den nye prodekan utdanning ved Helsefak, Geir Lorem, har god
oversikt over fakultetet. Foto: Elisabeth Øvreberg

Det er en engasjert prodekan utdanning som sitter i førerstolen på Helsefak. Geir Lorem, professor i sykepleie, gleder seg til å ta tak i den nye jobben, for i løpet av to år har han høye mål som skal nås.

– Videreutdanningene innen sykepleie og helsefag skal få et stort løft. Heldigvis har vi allerede engasjerte fagpersoner i miljøet som har jobbet målrettet med dette i flere år, så denne prosessen vil komme i hamn. Vi vil dermed få et sterkt samarbeid mellom campusene Harstad, Narvik, Hammerfest og Tromsø. Alle skal bli sentrale aktører, sier han og forteller at de ferske fusjonene skal bli fakultetets styrke.

– Om to år skal man se på oss som ett stort fakultet, smiler han.

Søring med hjerte i Nord-Norge

Selv om den nye prodekanen snakker bokmål, er han ingen fersking på fakultetet. Porsgrunnmannen hadde sin første arbeidsdag ved Helsefak allerede i 1999.

– Jeg er en søring som har hjertet mitt i Nord-Norge. Faktisk så har jeg levd halve livet mitt i Tromsø, og jeg heier på TIL, forsikrer han, og legger til:

– Jeg vet ikke engang hvor ODD ligger på tabellen.

Skal utdanne fagfolk som helsevesenet trenger

Som prodekan utdanning ved Helsefak skal den selverklærte TIL-supporteren ha ansvar for alle studieplanene, utenom odontologi og medisin. Og siden dette fakultetet har et av de bredeste utdanningstilbudene innen helsefag i Norge, vil det si at Lorem har mange studier å ta hånd om. Det skremmer ham ikke.

– Jeg har vært engasjert i studiene ved Helsefak i mange år, så dette kommer til å bli artig. Vår store studieportefølje skal klare å svare på de behovene helsevesenet har. Det vil si at studiene våre skal være oppdaterte, også med tanke på kommunal sektor som kommer til å bli viktig fremover, sier han og mener tett samarbeid med kommunal helsetjeneste blir svært viktig.

Streame forelesninger

Lorem har en visjon til, og det er å lage enda mer fleksible studier. Det vil si at han vil satse på mer IKT, slik at studenter kan sitte hjemme og streame forelesningene.

– Våre studenter sitter spredt over store geografiske områder, mange er alt i arbeid, og det skal bli enklere for dem å følge undervinsingen – uansett tid og sted – slik det passer studenten best. Her er det mye spennende å ta tak i!

Les også: Desentralisert sykepleie gir sykepleiere i distriktet

Les også: IKT-suksess for sykepleierutdanninga

Stolt av fakultetet

Dersom Lorem når målene sine innen to år, vil han bli stolt – men heldigvis er han allerede svært stolt av fakultetet.

– Jeg må jo si at jeg er svært stolt av utdanningene våre allerede. Bare se hva vi får til i breddeundervisningen og hva vi tilfører av kvalitet til helsevesenet i landsdelen, påpeker han og forteller at også forskningsmiljøene ved fakultetet er grunn til å føle stolthet.

– Vi har store prosjekter som vekker internasjonal interesse. Folk ser til Tromsø, og det er stort.

Nå gleder han seg til å ta tak i utfordringene som venter ham. For utfordringer er ikke noe som skremmer mannen med høydeskrekk. Snarere tvert imot.

– Det er rart med det. Jeg har alltid hatt høydeskrekk, men likevel flyr jeg seilfly i 6000 meters høyde, ler han.

Les også: Helsefak skal utdanne leger i Finnmark