UiT- rettsforsker vant internasjonal pris

Vito De Lucia har vunnet pris for årets beste artikkel i det britiske tidsskriftet Journal of Environmental Law.

Trude Haugseth Moe 22.09.2015 14:31   (Sist oppdatert: 22.09.2015 14:57)

En glad prisvinner, Vito De Lucia. Foto: Trude Haugseth Moe

Prisvinneren, som er stipendiat på K.G. Jebsen.senter for havrett ved Juridisk Fakultet på UiT, ble annonsert under et arrangement i regi av tidsskriftet i London fredag kveld.

Prisen heter «Richard Macrory- prisen for beste artikkel 2015» og deles ifølge tidsskriftet ut årlig til den mest tankevekkende og innovative artikkelen som er publisert dette året.

Sammenheng mellom økologi og jus

Artikkelen dreier seg om såkalt økosystem- tilnærming, noe Vito De Lucia forklarer som en ny måte å tenke sammenhenger mellom økologi og jus på.

- Jeg er utrolig beæret og glad for å få prisen, sier Vito De Lucia, og føyer til at han gjerne vil takke alle kolleger og veiledere som har bidratt med råd underveis.

Artikkelen er basert på forskning i forbindelse med hans PhD-avhandling, som er på trappene for innlevering.

Komiteen begrunner tildelingen bl. a. slik:

“This article stood out with its masterful handling of a range of disciplinary approaches to consider an important issue – how we can understand the complexity of the ecosystem approach” og “We felt this paper has the potential to be a landmark paper for years to come and moves forward debate about concepts of environmental management in several interesting ways”.

Anerkjent tidsskrift

- Journal of Environmental Law er et tidsskrift som utgis av Oxford University Press, og er et av de mest anerkjente tidsskriftene som finnes innenfor miljørett, sier Tore Henriksen, leder ved K.G. Jebsen-senter for havrett. Han legger til:

- Vi er veldig glade og stolte av De Lucia og gratulerer han på det hjerteligste. Dette er en betydelig anerkjennelse for det forskningsarbeidet han har gjort.

Her kan du lese sammendrag av Vito De Lucias artikkel.

Mer informasjon om prisen og begrunnelsen.

Om The Journal of Environmental Law