Hva skjer ved HSL 4. - 11. juni

Hvordan går det med russiske skolebarn som flytter til Norge fordi foreldrene har fått seg jobb her? Det tema i boken «From Russia to Norway and to its North» som presenteres på seminaret hos Barentsinstituttet 6. juni: Norge og Russland - Relasjoner på tvers av grensene, liv og skjebner.

Stig Brøndbo 04.06.2015 11:48   (Sist oppdatert: 04.06.2015 11:49)

4. juni

Disputas og prøveforelesning-Cand.theol. Torgeir Nordvik

Prøveforelesning - cand.theol Torgeir Nordvik. Tittel på prøveforelesning: «Vekkelser på norsk mark. En sammenlikning mellom læstadianismen og de sør-norske lavkirkelige vekkelsesbevegelser».  Disputas: Holdes samme sted kl. 12.15 hvor det vil være offentlig forsvar av avhandlingen: «Læstadianerne og kirken. De førstefødtes og Lyngen-retningens forholde til Den norske kirke ved inngangen av 2000-tallet»

Når: 10:15 – 15:15

Hvor: HSL-fak, E-0101. UiT, Tromsø

5. juni

Riddu Riđđu programslipp i Árdna/Riddu Riđđu almmuah festiválaprográmma Ártnas

Riddu Riđđu inviterer til lansering av årets festivalprogram. Det blir en kort presentasjon av hele programmet, etterfulgt av en 5.min konsert med utdrag fra et av bestillingsverkene under årets festival. Under programslippet vil det bli servert smakebiter fra årets festivalmeny, presentert av Kokkenes Mesterlaug Troms.

Når: 11:00 – 12:00

Hvor: Árdna, UiT Tromsø. Breivika.

Kvikklunsj: Ph.D. Hilde L. Sommerseth

«Ikke under risiko for å få barn»? Den demografiske overgangen og fruktbarheten blant menn. Dagens fertilitetsdebatt har imidlertid fått en interessant kjønna dimensjon – mens norske kvinner har en noe høyere fertilitet enn europeiske kvinner generelt, er det en kraftig nedgang i antall menn som blir fedre. For 2007 var hver femte mann barnløs ved fylte 50 år. Er en kjønna fertilitetsatferd kun et moderne fenomen?

Når: 11:30 – 13:00

Hvor: Breiviklia N119

Tromsø Internasjonale Uke 2015

Årets internasjonale uke har et variert program som inkluderer alt fra foredrag, fugletitting og filmvisning.

Når: 5. juni – 13. juni.

Hvor: Tromsø

6. juni

Norge og Russland - Relasjoner på tvers av grensene, liv og skjebner

Barentsinstituttet har gleden av å invitere til bokpresentasjon og seminar: Norge og Russland - Relasjoner på tvers av grensene, liv og skjebner. Førsteamanuensis ved Barentsinstituttet, Victoria V. Tevlina, vil presentere sin nye bok “From Russia to Norway and to its North”, som omhandler emigrasjon fra Russland til Norge fra 1990 årene og frem til i dag.

Når: 12.00 – 13.40

Hvor: Barentsinstituttet, Kirkenes

11. juni

Filmvisning: Livet er så mange steder.

Helaften med kortfilmer fra hele verden i regi av Visuelle kulturstudier ved UiT. Ni filmer om livet i Bolivia, Kamerun, Nepal, USA, Brasil, Makedonia og Norge.

Når: 17.00 – 23.00

Hvor: Verdensteateret, Tromsø

Valg til fakultetsstyret ved HSL-fakultetet

Valgstyret ved HSL-fakultetet skal gjennomføre valg til fakultetsstyret i august 2015 for gruppen midlertidig tilsatte i undervisnings- og forskerstilling. Les mer her.

Interessert i å forelese på Arctic Cooperation Summer School?

Lapland University of Applied Sciences holder sommerskole for bachelorstudenter mellom 25.05.2015 og 28.08.2015 om Arctic Cooperation and Cross-Border Expertise . De ønsker forelesere fra læresteder i nord.

Mer informasjon: mirva.juntti@lapinamk.fi ellerTeresa.chen@lapinamk.fi

Velferd

Trim for ansatte i bomberommet på HSL

Ønsker du en ergonomisk vurdering av din arbeidsplass? Påmelding.