Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

- We are in love with Northern Norway!

Det er beskjeden fra de internasjonale studentene som nå forlater Campus Alta etter fem måneder. Tilbakemeldingene på studieoppholdet er svært positive.


Elisabeth Andersen 02.12.2014 14:15   (Sist oppdatert: 02.12.2014 14:31)

Dette semesteret har utvekslingsstudentene kommet fra Finland, Tyskland og Russland. Ofte er det italienske, spanske, franske, amerikanske og kanadiske som finner veien hit, sier rådgiver ved seksjon for internasjonalisering, Natalia Kononova (nede til venstre). Hun kom til Norge som student og slo seg ned i Alta. Internasjonal koordinator ved Finnmarksfakultetet, Isabelle Guissard (nede til høyre) kom til Norge fra Frankrike for å studere norsk, og hennes PhD-oppgave om fornorskningspolitikken av samer bragte henne til Finnmark

 

I alt 16 utvekslingsstudenter fra Finland, Tyskland og Russland er nå ferdige med sitt studieopphold ved UiT Norges arktiske universitet, Campus Alta. Studentene har tatt forskjellige emner både fra Institutt for reiseliv og nordlige studier, Idrettshøgskolen og Institutt for lærerutdanning og pedagogikk.  I dag inviterte seksjonen for internasjonalisering til lunsj i universitetskantina, der studentene kunne fortelle om sine opplevelser i Nordlysbyen. Disse var i all hovedsak svært gode;

- Studeneten synes at de er blitt tatt veldig godt imot av universitetes ansatte, og roser både lærere og øvrige personale for imøtekommenhet og hjelpsomhet. De understreker at de har fått mer oppfølging enn ved sin hjemmeinstitusjon og ser det positive i å være tilknyttet et mindre studiested. Det eneste de hadde ønsket seg mer av, var mer kontakt med de norske studentene på campus, sier Natalia Kononova, som er rådgiver ved seksjonen som sto for dagens bevertning.

Videre forteller hun at fritidsaktivitene har vært svært godt likt av studentene. Den frivillige studentorganisasjonen Erasmus Student Network Finnmark har gjort en god jobb i å aktivisere utvekslingsstudentene, og har blant annet tatt de med på turer både til Nordkapp og Kautokeino.

- Noen av studentene ønsker å komme tilbake for å lære seg mer norsk og ta videre studier hos oss. I alle fall vil de snakke varmt om oss når de er tilbake ved sine hjemmeinstitusjoner, sier Kononova. Hun legger til at UiT Norges arktiske universitet har avtaler med flere hundre universiteter i hele verden, og andelen utvekslingsstudenter har økt betydelig de siste 3-4 årene. Universitetet har en ambisjon om at minst 15 % av studentene skal være utenlandske.