Sensommerfest ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Árdna 28. august 2019 kl. 13-15

Sensommerfesten feirer studenter som arbeider eller har arbeidet med kvinne- og kjønnsproblematikk i sine studier. Hvert år deles det ut  Masterstipend til studenter som ønsker å skrive en oppgave med kjønnsrelevante problemstillinger innenfor sitt respektive fagfelt. Åse Hiorth Lerviks pris til beste avlagt masteroppgave med kjønnsrelatert tema eller kjønnsteoretisk perspektiv skrevet ved UiT Norges arktiske universitet det foregående år.

Velkommen!

• Velkommen ved senterleder Hege Andreassen
  • Foredrag og samtale med monsterforsker Ingvil Hellstrand: Spekulativ fiksjon og verdensgjøring: et feministisk prosjekt
  • Utdeling Masterstipend & Åse Hiorth Lerviks pris
  • Lett servering

Påmelding ønskes via tavla.

Ingvil Hellstrand (PhD) er førsteamanuensis og undervisningsleder i Nettverk for kjønnsforskning ved Universitetet i Stavanger (UiS). Hun har undervist i kjønnsforskning og visuell kultur siden 2008. Hellstrand har en Mastergrad i Feminist Cultural Theory and Practice fra Lancaster University, UK, og en PhD i kultur og samfunn fra UiS. Hennes forskningsinteresser er science fiction, posthumanisme, vitenskapsteori, biopolitikk og feministisk teori. Hun er en av grunnleggerne bak den internasjonale kunst – og forskningsplattformen The Monster Network. Hennes pågående forskning handler om velferdsteknologi, relasjoner mellom menneske og ikke-menneske og posthuman etikk.

Folkerapduoen OPPHAV synger om livet, folket, havet og naturen langs kysten - en magisk poesi- og musikkopplevelse utenom det vanlige. De rapper om klimapolitiske spørsmål, fiskeripolitikk og likestilling såvel som kjærligheta og livet. Resultatet er en særegen kombinasjon av humor, satire, sjarkromantikk og beinharde protestviser. Få skaper en stemning og nærhet slik denne duoen gjør.

Når: 28. august 2019 kl. 13.00–15.00
Hvor: Árdna
Studiested: Tromsø
Målgruppe: ansatte, studenter, gjester / eksterne