Ren Rehnqvist / Alpaca Ensemble


Musikkonservatoriets prosjektuke i uke 8 har som tema;  Møt komponisten: Karin Rehnqvist. Første konsert ut er med Alpaca Ensemble tirsdag 21. februar kl. 18.00 i Musikkonservatoriets konsertsal. Fri entre. Velkommen!

Plakat for konserten Ren Rehnqvist

I 2016 ble Alpaca Ensemble 20 år og markerte det med prosjekter med stor bredde i sjanger og uttrykksform, med blant annet urfremføring av flere bestillingsverk. Det ene nyskrevne verket av Karin Rehnqvist, In Orbit, for piano, fiolin, cello og klarinett, ble premiert på Stangvikfestivalen i august 2016, og ble så som en del av konserten Ren Rehnqvist fremført i Trondheim og på festivalen Specs On i Berlin. Bestillingsverket har blitt utviklet i samspill og improvisasjon med musikerne, og bruker forskjellig plassering og bevegelse i rommet som skaper en følelse av at musikken går ”In Orbit”.
I tillegg til det nye verket for kvartetten vil konserten også bestå av hennes tidligere verk for pianotrio: The Beginning, samt en bearbeiding av hennes klarinettkonsert til et solostykke for klarinett.

Alpaca Ensemble er et musikerkooperativ basert i Trondheim med en kunstnerisk ledelse bestående av Else Bø (piano), Sigrid Elisabeth Stang (fiolin) og Marianne Baudouin Lie (cello). De er en kunstnerisk arena for eksperimentering, sjangerblanding og kreative ideer i samspill med jazz, samtidsmusikk, populærmusikk og kunstmusikk, og bruker også elementer fra scenekunst og visuell kunst. Alpaca initierer nyskapende prosjekter innenfor sjangerbrytende samtidsmusikk, og utvikler et repertoar på tvers av etablerte kunstformer. Ensemblet har gitt ut seks fonogram som inkluderer en barneplate, fire plater i samarbeid med Eirik Hegdal og med hans musikk, og en Spellemannsnominert utgivelse av Lene Grenagers kammermusikk.
Se mer på: http://alpacaensemble.com/

Konserten en del av en turné til Arendal, Oslo, Stockholm og Tromsø.
Alpaca ensemble er støttet av Norsk Kulturfond og Fond for utøvende kunstnere og MusicNorway.

Plakat med info om konserter med musikk av Karin Rehnqvist på konsen i uke 8

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 21. februar 2017 kl. 18.00–19.00
Hvor: Musikkonservatoriets konsertsal
Studiested: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Arne Elvemo