Boklansering: Idioms of Sámi Health and healing


Vi ønsker alle velkommen til lasering av boka Idioms of Sámi Health and healing på Árdna fredag 5 februar kl 14:00. Redaktør og flere av forfatterne vil være til stede. Lett servering.

Om Idioms of Sámi Health and healing:

I denne boken åpnes de samiske kunnskapstradisjonene knyttet til helse og helbredelse opp for en større offentlighet.  Det argumenteres frem at, i lokale samiske samfunn eksisterer det ulike kunnskaper og ressurser som tas i bruk i forebygging og helbredelse av sykdomsforløp. Boken er viktig da den dokumenterer måter kropp, sykdom og helbredelse forstås lokalt, og finner sine løsninger i de landskap, gaver, drømmer og mennesker som er utøvere av helbredende praksiser. I tillegg er den viktig da kunnskaper om tradisjonelle måter å møte helseutfordringer på, kan vise seg viktig, også i utforming av fremtidige helsemessige løsninger.

Barbara Helen Miller (PhD. from Leiden University) har vært redaktør for boken og vil gi en introduksjon sammen med Sigvald Persen fra Mearrasámi sjøsamiske senter. Prof. Jens Ivar Nergård, som i flere tiår har arbeidet i dette forskningsfeltet, vil gjøre en lesing av bokens ulike bidrag og sette den inn i en større kunnskapsmessig sammenheng. I tillegg vil flere av forfatterne være til stede, og snakke om egen forskning på samisk helse og helbredelse.

Moderator: Britt Kramvig

Mer informasjon om boka og bestilling av boka:

http://www.uap.ualberta.ca/titles/475-9781772120882-idioms-of-sami-health-and-healing

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 05. februar 2016 kl. 14.00–16.00
Hvor: Árdna, UiT Campus
Studiested: Tromsø
Målgruppe: alle
Lenke: Klikk her
Ansvarlig: Britt Kramvig
Telefon: 99471101