Velkommen tilbake til campus!

I går fjernet regjeringen de fleste smitteverntiltakene, og både studenter og ansatte kan komme tilbake til campus. Det er rektor ved UiT Dag Rune Olsen glad for.

Bilde av studenter foran en scene på campus Breivika
Nå skal campus fylles med folk og aktiviteter igjen. Foto: David Jensen/UiT
Portrettbilde av Aaraas, Elisabet
Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 02.02.22 16:00 Oppdatert: 02.02.22 16:28
Om UiT Studentliv / Studier

Dag Rune Olsen
Rektor Dag Rune Olsen ser fram til en normal studie- og arbeidshverdag. Foto: David Jensen / UiT

– Jeg er veldig glad for at vi nå kan ønske alle våre studenter og ansatte velkommen tilbake til campus. Det har vi ventet lenge på, sier en smilende rektor Dag Rune Olsen. 

Fra og med i dag kan ansatte komme tilbake til kontoret, og i løpet av kort tid vil alle våre studenter kunne møte til fysisk undervisning igjen.  

Olsen er særlig glad for at studentene kommer tilbake. 

– Selv om vi i stor grad har klart å holde campusene åpne, har perioden vært særlig krevende for studentene. Nå får de endelig en normal studiehverdag, og de får oppleve universitetet sånn som det vanligvis er – et sted som syder av folk og liv, undervisning, forskning og arrangementer, sier Olsen.   

Forventer økt sykefravær 

Så raskt det lar seg gjøre vil UiT være i normal drift igjen. Antallsbegrensninger og avstandskrav ved undervisning er fjernet, og det er heller ikke lenger et krav om at ansatte skal jobbe hjemmefra.  

Samtidig er det forventet at sykefraværet blant både studenter og ansatte vil øke i nærmeste framtid, og ledelsen jobber med å finne gode løsninger for å håndtere dette. 

Her kan du se hvilke smitteverntiltak og retningslinjer som gjelder ved UiT nå.

Vi skal bygge videre på den digitale kompetansen  

For Dag Rune Olsen er det viktig at vi tar med oss erfaringene vi har fått i løpet av de to siste årene.  

– Vi har fått mye og verdifull erfaring med å jobbe fleksibelt og digitalt, ferdigheter vi skal bygge videre på. Som universitet må vi hele tiden oppdatere oss på de digitale mulighetene vi har, slik at undervisningen og forskningen blir så god som mulig og at vi jobber så smart og effektivt vi kan, sier han. 

At aktvitetsnivået ved våre campuser er i ferd med å ta seg opp, er det ingen tvil om. I morgen kommer statsminister Jonas Gahr Støre på besøk til UiT i Tromsø, deretter står både feiring av samisk nasjonaldag ved flere av våre campuser og innspurten av Nordlysfestivalen i Tromsø på programmet.   

– Det er mye spennende som skjer framover, men akkurat nå gleder jeg meg aller mest til å se dere alle igjen, avslutter Olsen. 

Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 02.02.22 16:00 Oppdatert: 02.02.22 16:28
Om UiT Studentliv / Studier