UiT får 5,7 millioner til studenttiltak

Studentsamskipnader, fagskoler, høyskoler og universiteter får til sammen 170 millioner kroner i ekstra pandemipenger fra regjeringen for å hjelpe studentene å opprettholde studieprogresjonen, og lage flere sosiale lavterskeltilbud for studenter. UiT får 5,7 millioner fra potten. 

Student foran skjerm.
Det har blitt mindre tid sammen med andre studenter gjennom pandemien. Nå skal arbeidet med å følge opp studentene styrkes. Foto: Pixabay
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 01.02.22 13:10 Oppdatert: 01.02.22 13:24
Om UiT Studentliv / Studier

– Studentene våre tar sin utdannelse under krevende og spesielle omstendigheter. Derfor er det viktig å være oppmerksom på det faglige og det psykososiale læringsmiljøet slik at studentene både kan gjennomføre og ha det godt. UiT er opptatt av dette, og har blant annet gode erfaringer med bruk av studentassistenter og mentorer, sier prorektor for utdanning ved UiT, Kathrine Tveiterås.

Kathrine Tveiterås er prorektor for utdanning ved UiT.
Kathrine Tveiterås er prorektor for utdanning ved UiT. Foto: David Jensen/UiT

Til sammen deler regjeringen ut 170 millioner kroner. Samskipnadene, universitetene, høyskolene og fagskolene skal samarbeide tett med studentene om hvordan pengene best kan komme til nytte lokalt, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding

Seiglivet pandemi

– Pandemien er seiglivet, og det ble i vinter mer digital undervisning og færre muligheter for å treffes sosialt. Effekten av pandemien kommer heller ikke til å være over med en gang vi åpner opp igjen. Derfor har Stortinget vedtatt å tildele 170 millioner kroner til å følge opp studentene faglig og sosialt i år. Målet er at utdanningsinstitusjonene og samskipnadene raskt kan sette i gang eller forlenge ekstra tiltak for å hjelpe studentene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i pressemeldingen.

Tveiterås sier hun er glad for all drahjelp til å prioritere slikt arbeid enda høyere i 2022 enn året før: 

– Vi skal finne gode anvendelser for de 5,7 millionene som tildeles oss, i samarbeid med studentene. Vi har også svært gode erfaringer med samarbeid med studentparlamentet og Studentsamskipnaden, sier Tveiterås. 

Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 01.02.22 13:10 Oppdatert: 01.02.22 13:24
Om UiT Studentliv / Studier