UiT klatrer på anerkjent ranking

UiT klatrer på ny rangering innen fagområdene Arts and Humanities i anerkjente Times Higher Education (THE). – Veldig gledelig og et resultat av et godt og langsiktig arbeid i fagmiljøene våre, sier dekan Sonni Olsen ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL). 

Bilde av smilende kvinne på sitt kontor
Dekan Sonni Olsen ved HSL-fakultetet kan konstatere at fagområdene kunst og humaniora ved UiT scorer godt hos Times Higher Education. Foto: Stig Brøndbo
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 01.12.21 10:25 Oppdatert: 01.12.21 11:20
Kunst og kultur Om UiT

Den årlige rankingen fra THE inkluderer mer enn 1600 universiteter i 99 land, og beskrives som den mest omfattende universitetsrankingen i verden. Rangeringen brytes også ned på spesifikke fagområder, og av den ferskeste oversikten går det fram at UiT nå rangeres blant de 151-175 fremste universitetene i verden innenfor kunst og humaniora. Det er opp fra gruppen 201-250, der UiT har ligget stabilt de siste årene.  

Den siste rangeringen sender også UiT forbi UiB - og dermed opp som nummer to blant de norske universitetene rangert på de nevnte feltene.

Ifølge rangeringen kan UiT notere forbedringer på en rekke områder, deriblant siteringer, doktorgrader og andel internasjonale studenter. UiT scorer også godt innen Reputation survey, som omfatter en stor del av både forskning og utdanning i undersøkelsen. Det betyr at forskere på disse fagområdene rundt i verden, fremhever UiT som en av de mer anerkjente utdanningsinstitusjonene innen forskning og utdanning - enten innen forskernes eget fagområde eller som en institusjon de samarbeider direkte med om forskning. 

Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 01.12.21 10:25 Oppdatert: 01.12.21 11:20
Kunst og kultur Om UiT