Engelseth ny assisterende instituttleder

Per Engelseth (61) er ansatt som professor i logistikk og har fra 1. januar 2021 overtatt som assisterende instituttleder ved Handelshøgskolen, UiT i Narvik.

Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 04.01.21 00:00 Oppdatert: 04.01.21 14:59
Økonomi Narvik
Per Engelseth (61) er ansatt som professor i logistikk og assisterende instituttleder ved Handelshøgskolen, UiT i Narvik. Foto: Espen Viklem Eidum
Engelseth overtar etter Pål Skoland, som gikk av med pensjon i 2020.

Per Engelseth avla sin doktorgrad i logistikk ved BI i 2007. Han har de siste årene jobbet ved Høgskolen i Molde, der han fikk sitt professoropprykk i 2017. Han har tidligere jobbet som høgskolelektor ved daværende Høgskolen i Finnmark og kjenner også godt til utdanningsmiljøet i Narvik etter å ha hatt en professor II-stilling ved HiN og senere UiT i mange år. Nå blir det Narvik på full tid.

– Her er flere spennende prosjekter på gang ved fakultetet som jeg ser fram til å engasjere meg for fullt i, sier Engelseth. Blant annet jobbes det med utviklingen av en MBA (Master of business administration) innen praktisk økonomi og ledelse spesielt tilpasset ingeniører. 
- Der ser vi for oss et to-årig påbyggingsløp på deltid, gjerne i samarbeid med teknologimiljøet i Narvik, som fører fram til en fullverdig master, sier Engelseth, som samtidig understreker at tilbudet har en god vei å gå før det eventuelt blir en realitet.

I et kaos av esker på nykontoret i B-fløya på campus i Narvik, slår han fast at han er glad for å være på plass ved et av landets fire breddeuniversiteter:
– I de etablerte universitetene er det en egen kultur som sitter i veggene med tanke på utdanning og forskning. Og når det gjelder UiT så vet vi at universitetet har tilført landsdelen gode hoder og hender i mer enn 50 år, og der de enkelte studiestedene – som Narvik – er viktige motorer for lokalsamfunnet. Sånt forplikter selvsagt.

Engelseth er født i Redwood City i California og har sin oppvekst i blant annet USA og Japan. Til Norge kom han i 1972. Han beskriver seg selv ellers som en kar som er glad i dans, friluft, sykling og toppturer – og er en ivrig morgenbader i svømmehallen.  

 

 

 

 

Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler