Nytt opptak til en 4-årig sykepleierutdanning i Alta

04.09.20 Magne Kveseth

– Husk å søke før fristen 16. oktober, hvis du vil studere sykepleie ved UiT i Alta fra januar 2021. Det sier viserektor Sveinung Eikeland ved UiT Norges arktiske universitet.

Viserektor Eikeland Sykepleiere
ALTA OG HAMMERFEST: Her er viserektor Sveinung Eikeland på besøk ved sykepleierutdanningen i Hammerfest, under studentenes egne fagdager. Foto: UiT/Magne Kveseth

Han understreker at studiet et stykke på vei kan kombineres med jobb, og at UiT fra januar neste år også starter opp et liknende deltidsstudium for samiskspråklige i samarbeid med Samisk høgskole i Kautokeino.

Over fire år

Tilbudet ved UiT i Alta starter etter nyttår og er et deltids studieforløp som går over fire år. På samme måte som i fjor vil det bli tatt opp 20 studenter og fristen for å søke studietilbudet går ut den 16. oktober.

– Tilbudet om å studere ved UiT i Alta vil gjelde for studiestart i januar 2021, sier viserektoren.

Nytt kull i Alta

Det første kullet studenter som tar fireårig sykepleierutdanning i Alta, startet i januar 2019.  Nå er det klart for et tredje kull som skal starte i januar 2021. Utdanningen har god dialog med institusjoner og kommuner for å sikre praksisplasser til alle studentene. UiT legger vekt på å sikre gode praksisplasser til studentene og best mulig kvalifiserte søkere til studieplassene. Derfor er dialog og respons fra institusjoner og kommuner vesentlig.

Stor søkning

Søkningen til sykepleierutdanning i Norge er stor, og det samme er interessen og søkningen til studieplassene i Finnmark. Alta er i vekst når det gjelder helsetjenester, og har allerede i dag behov for flere sykepleiere.

UiT forventer at mange vil benytte seg av dette tilbudet om et studietilbud over fire år i Alta.

– Her blir man del av den store universitetscampus i Alta, samtidig som deler av studiet foregår i Hammerfest, med den beste faglige infrastruktur for moderne sykepleie- og helseutdanninger, fastslår Sveinung Eikeland.

instituttleder Okstad UiT
LEDELSEN: Sykepleierutdanningen i Alta og Kautokeino har egne lærere, men ledes av blant andre assisterende instituttleder Linda Okstad ved UiT i Hammerfest, Foto: Privat

Et godt fagtilbud

Det er Institutt for helse- og omsorgsfag, som allerede driver sykepleierutdanning i Tromsø, Narvik, Harstad og Hammerfest, som har det faglige ansvaret for det desentraliserte tilbudet ved UiT i Alta og resten av Finnmark. Og som også har ansatt egne lærere ved den samiske sykepleierutdanningen som skal starte i Kautokeino.

­– UiT ser fram til å tilby et godt faglig tilbud både i Alta og Kautokeino, sier viserektor Sveinung Eikeland.

Assisterende instituttleder for sykepleierutdanningen, Linda Okstad legger til at tilbudene både i Alta og Kautokeino har samme ledelse som øvrig sykepleierutdanning i Finnmark, men med lokale lærere ansatt begge steder.

Her kan du søke til UiT i Alta

Her kan du søke den samiske sykepleierutdanningen i Kautokeino

 

 

På Twitter   #norgesarktiske