Mathias er «UiTs beste leder»


Mathias Starheim vant årets Lederjakten som arrangeres av Start UiT. Juryen trekker fram at han har et mål med lederskapet sitt – å få fiskerinæringa i landsdelen til å utvikle seg på en bærekraftig måte. 

Mathias Starheim
Mathias Starheim vant tittelen «UiTs beste leder». Foto: Jøran Lynum/ Lynum Media

Lederjakten ble i år arrangert for åttende gang, av studentorganisasjonen Start UiT. Interessen blant studenter og næringsliv har ifølge Start aldri vært større. 

Med over 60 søkere fra 25 forskjellige studieretninger gikk 40 deltakere videre i kampen om å vinne tittelen «UiTs beste leder». I løpet av arrangementet fikk deltakerne mulighet til å utforske sine lederegenskaper – gjennom foredrag, individuelle oppgaver og realistiske caser utformet av organisasjonens samarbeidspartnere. 

Start UiT

En non-profit studentorganisasjon ved UiT Norges arktiske universitet som aktivt jobber for å fremme entreprenørskap og nyskapning. Har over 30 aktive medlemmer.

Underveis ble deltakerne vurdert av erfarne fagpersoner og ledere blant annet fra Sparebank 1 Nord-Norge, Sjømat Norge, Remiks, UNN og Kreftforeningen. I tillegg fikk arrangementet støtte fra ansatte ved UiT Norges arktiske universitet.

Målrettet lederskap

Det var Irina Melkid (22), Ellen Dybdahl (23), Mathias Starheim (24) og Håkon Pedersen Ludvigsen (23) som gikk videre til finalen. Av dem var det Starheim som til slutt stakk av med seieren og tittelen «UiTs beste leder». 

«Vi likte at han hadde et mål med sitt lederskap, nemlig å få fiskerinæringa i landsdelen til å vokse og utvikle seg i en bærekraftig retning. Han framsto med naturlig autoritet, og virket trygg og troverdig når han snakket. Vi trodde på ham. Han la også til grunn noen verdier i måten han resonnerte rundt lønn og arbeid, som vi tror blir viktig for ledere å framvise i årene framover», skriver juryen i sin begrunnelse.

Førstepremien i år er deltakelse på Agenda Nord-Norge – et arrangement i regi av Sparebank 1 Nord-Norge.

På Twitter   #norgesarktiske