Redd verden – bittelitt av gangen

UiT viderefører ordningen, og søker nå nye bærekraftspiloter. En perfekt deltidsstilling for deg som er student og opptatt av miljøet.

Anne Husebekk, Dag-Inge Ulstein, Kristin Røymo og Jon Lomøy med bærekraftsmål 13
Anne Husebekk, Dag-Inge Ulstein, Kristin Røymo og Jon Lomøy under nattevandringen med Norad og UiT 2019. Foto: David Jensen

I fjor startet UiT Norges arktiske universitet prosjektet med en gruppe bærekraftpiloter. UiT jobber med å sette FNs bærekraftmål på universitetet, og trenger hjelp til å få studentenes perspektiv inn i arbeidet.

– Det første året har vært preget av å prøve og feile, men nå er det en driv over arbeidet og vi velger å videreføre ordningen, sier leder i UiTs bærekraftkomité, Edel Elvevoll.

Har fått mye oppmerksomhet

Bærekraftpilotene har blant annet fått inn bærekraftmålene i Debutuka og Fadderuka.

– Ordningen med bærekraftpiloter har fungert godt, blant annet var Our Ocean-konferansen en stor happening der alle ble veldig inspirerte. Jeg synes de har fått mye oppmerksomhet på de ulike studiestedene våre, sier Elvevoll.

UiT har bærekraftpilot i Harstad, Narvik, Alta og Tromsø.

Deltok på store konferanser

Bærekraftpilotene har gjort seg bemerket ved å delta på flere store konferanser og arrangementer. Blant annet var de med på Arctic Circle, Bærekraftkonferansen i Bergen, Our Ocean-konferansen i Oslo og bærekraftdagene i Tromsø og Harstad.

Det som kanskje står seg mest ut er nattevandringen i samarbeid med Norad i august tidligere i år.

Tromsdalen med Ishavskatedralen i front, lys fra nattevandringen opp mot Fjellheisen
Nattevandring i samarbeid med Norad, august 2019. Foto: Ørjan Aslaksen

Bli med på laget

Nå lyses stillingene som bærekraftpiloter ut på nytt. Det er fem ledige 20 %-stillinger for de som vil være med å inkludere studentperspektivet i bærekraftmålene. For å kunne være kvalifisert må du være registrert som student ved UiT både når du søker og i hele perioden du er bærekraftpilot.

Les mer og søk på stillingen her!

På Twitter   #norgesarktiske