Kenneth Ruud talte om arktisk forskning på internasjonal konferanse

- Viser at vi oppfattes som en viktig aktør innen dette området internasjonalt, sier prorektor Kenneth Ruud.

Henriksen, Lise Lotte
Publisert: 31.10.18 09:35 Oppdatert: 31.10.18 09:30
Tromsø

Kenneth Ruud talte på vegne av den norske delegasjonen under 2nd Arctic Science Ministerial Science Forum Foto: ASM2 Science Forum

25. oktober var UiTs Kenneth Ruud i Berlin for å tale under 2nd Arctic Science Ministerial sitt Science Forum. Her samles eksperter fra politikken og vitenskapen, som forbundskansler Angela Merkel, fra 26 land for å forme framtidens forskning på det arktiske. Kenneth Ruud, og UiT, er en del av den norske delegasjonen på forumet.

Viktig aktør internasjonalt

Det er også han som, på vegne av den norske delegasjonen, skulle kommentere og delta i dialogen om målinger og observasjoner i Arktis.

- Vi er glade for at UiT betraktes som en viktig bidragsyter til arktisk forskning, og at vi dermed er en del av dette. Det er også gledelig at UiT har fått denne anledningen til å snakke på vegne av den norske delegasjonen, det viser at vi oppfattes som en viktig aktør innen dette området internasjonalt, sier Ruud.

Inviterer til samarbeid

Ruud holdt et innlegg om viktigheten av observasjonsserier i Arktis i tid, rom og på tvers av fag.

- Dette gjør det mulig for oss å forstå de komplekse prosessene som påvirker Arktis, og hvordan de ulike prosessene påvirker hverandre. Med regelmessige målinger i de samme områdene vil vi også få en bedre forståelse av hvordan prosessene endrer seg, og dermed bedre kunne forutsi fremtidige endringer i Arktis, forklarer Ruud og fortsetter:

- Samtidig er det store områder i Arktis, slik at en annen viktig melding fra oss vil være at både nasjonal og internasjonal koordinering er viktig for å maksimere bruk av infrastruktur og best mulig datagrunnlag. Det betyr at deling av data og observasjonsplattformer er viktig sett fra norsk side.

2nd Arcitic Science Ministerial er et samarbeid i arktisk forskning.

Vi anbefaler