ITE1896 Praksisprosjekt Blogg fra Finnfjord As

I forbindelse med studiet var jeg utplassert hos Finnfjord AS, som er et smelteverk som holder til ved Finnsnes. Finnfjord AS produserer ferrosilisium som er et halvfabrikat som brukes til fremstilling av rustfritt stål eller karbonstål.
Pettersen, Jan-Arne
Publisert: 21.09.18 00:00 Oppdatert: 21.09.18 11:20
Narvik

Mitt navn er Eirik Nyvoll Skagtun og jeg er 22 år gammel, jeg kommer fra en liten plass som heter Salangen i Troms fylke. For tiden studerer jeg maskiningeniør ved UiT campus Narvik. I forbindelse med studiet var jeg utplassert hos Finnfjord AS, som er et smelteverk som holder til ved Finnsnes. Finnfjord AS produserer ferrosilisium som er et halvfabrikat som brukes til fremstilling av rustfritt stål eller karbonstål. Under mitt opphold, var jeg med en vedlikeholds ingeniør. Og fikk være med på en ingeniørs hverdag. 

Finnfjord AS Foto: xxx

De ukene som jeg var utplassert var jeg med å løse hydrauliske problemer. Der fikk jeg bruk for mye av det vi lærte på 4 semesteret ved UiT. Jeg var også med å planlegge og utføre vedlikehold på prosessanlegget. Mye av planleggingen var møter, i tillegg til at vi var ute for å se hva som måtte gjøres. Når vedlikeholdet skulle utføres, var jeg ofte med mekanikere. Jeg lærte mye av dem. Jeg var også med på møter med andre bedrifter som kom for å utføre jobber for Finnfjord AS.

Det har vært tre spennende uker hos Finnfjord. Jeg har lært mye om hvordan en ingeniør jobber. Jeg lærte også at samarbeid mellom de forskjellige teamene hadde mye å si. Og det var derfor viktig med god kommunikasjon og godt arbeidsmiljø mellom kollegaene. Alt i alt har jeg fått mye god erfaring som er fint å ta med videre. 

Pettersen, Jan-Arne
Publisert: 21.09.18 00:00 Oppdatert: 21.09.18 11:20
Narvik
Vi anbefaler