Inviterer til semesterstart i seks byer

I uke 33 braker det løs med semesterstart for tusenvis av studenter som har takket ja til studieplass ved UiT. Se semesterstartsprogram for Hammerfest, Alta, Tromsø Narvik, Harstad og Mo i Rana her.

Samme år som UiT feirer sitt 50-årsjubileum, er det flere studenter enn noen gang som ønsker å studere ved universitetet. Her fra semeseterstart i Tromsø i 2014. Arkivfoto: Torbein Kvil Gamst

Aldri før har så mange fått tilbud om å studere ved UiT Norges arktiske universitet som i år. Om lag 9 408 studenter starter et nytt studium hos oss denne høsten, og av disse har 5 099 ikke studert her før. Totalt har over 19 000 studenter aktiv studierett ved UiT høsten 2018.

Nesten 600 av våre nye studenter har ikke Norge som sitt hjemland, men kommer fra resten av Norden, eller andre land verden rundt.

Tradisjonen tro ønskes alle nye (og gamle) studenter velkommen til semesterstart ved sitt studiested.

Harstad og Narvik

Mandag 13. august er det semesterstart i Harstad og Narvik.

I Harstad har 794 studenter takket ja til tilbud om studieplass i høst, og de er invitert til åpning av nytt studieår med velkomsttale av rektor Anne Husebekk, hovedtale av fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker. Musiker Lars Bremnes står for det musikalske innslaget. Etter omvisning og kullvis registrering blir det tapas på kaikanten.

Her kan du lese hele programmet for åpninga av nytt studieår ved UiT i Harstad.

I Narvik har 1054 studenter takket ja til tilbud om studieplass i høst, og åpningsarrangementet starter med velkomsttale av dekan Bjørn Solvang, før det blir orientering og omvisning. Rektor Anne Husebekk holder også velkomsttale, og hovedtalen holdes av stortingsrepresentant Åsunn Lyngedal (Ap). På ettermiddagen blir det grilling før det hele avrundes med en tur med fjellheisen.

Her kan du lese hele programmet for semesterstart ved UiT i Narvik.

Tromsø

I Tromsø har 9526 studenter takket ja til tilbud om studieplass denne høsten, og de ønskes velkommen av rektor Anne Husebekk og ordfører Kristin Røymo når UiT i Tromsø åpner det akademiske året 2018/2019 i Labyrinten tirsdag 14. august. Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø holder hovedtale og artist Bendik underholder. Studentparlamentet, DebutUKA og faddersjef vil også sette sitt preg på arrangementet.

Her kan du lese hele programmet for semesterstart ved UiT i Tromsø.

Samme dag er det også offisiell åpning av MH2, noe som betyr at våre helsefagstudenter i Tromsø får starte studiene sine i helt nye lokaler.

Alta, Hammerfest og Mo i Rana

I Hammerfest har 121 studenter takkket ja ti studieplass, og tirsdag 14. august er det studiestart for våre bachelorstudenter i sykepleie. Les flere detaljer om oppmøte her.

I Mo i Rana har 38 studenter takket ja til studieplas denne høsten og de ønskes velkommen onsdag 15. august.

Her kan du lese hele programmet for studiestart 2018/2019 i Mo i Rana.

Fredag 17. august er det åpning av semesteret ved UiT i Alta. 2408 studenter har takket ja til sin studieplass her i høst. De ønskes velkommen av rektor, og årets hovedtaler er nestleder i Arbeiderpartiet, Hadja Tajik.

Her kan du lese hele programmet for semesterstart ved UiT i Alta.

Se også:

Ny student ved UiT? Her får du vite litt om det du måtte lure på om studentlivet og det som følger med.

Visste du? UiT feirer 50-årsjubileum i år. Finn spennende jubileumsarrangementer her.

På Twitter   #norgesarktiske