Robert Jenssen fikk studentenes undervisningspris

05.06.18 Vibeke Os
Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er over to år gammel, og kan ha innhold som er utdatert.

Studentene ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi delte ut pris til den beste underviseren ved fakultetet.

Robert Jenssen fikk utdelt studentenes undervisningspris under mastergradsavslutningen 4. juni. Leder for studentutvalget ved NT-fakultetet, Nikolai Magnussen overrakte han en sjekk pålydende kr 20 000. Foto: Kai Mortensen

Vil hedre god undervisning
Den årlige prisen skal stimulere til økt fokus på undervisning og læring og hedre fagansatte som har utmerket seg med fremragende undervisning. Robert Jenssen forsker og underviser ved Institutt for fysikk og teknologi.

Med denne prisen ønsker studentene å fremme de underviserne som legger det lille ekstra i sin undervisning og som inspirerer studenter til innsats.

Her er noe av begrunnelsen som studentene har lagt til grunn for valg av prisvinner:

"Vinneren av årets pris beskrives som både engasjert og underholdende, med en utrolig evne til å engasjere og motivere studentene!

En viktig del av å motivere studentene har vært å bryte stoffet ned i deler der det enkelt kan forklares hva og hvorfor vi ønsker å gjøre noe, eller ved å vise praktiske eksempler på hvordan metodene faktisk kan brukes i den virkelige verden. Store deler av stoffet formidles ved hjelp av tradisjonell tavleundervisning, selv om digitale verktøy også brukes flittig i undervisningen. Vinneren har god kontakt med rommet, stiller gode konseptuelle spørsmål, kontrollerer kontinuerlig om studentene henger med og forklarer konsepter på nytt om det er noen som ikke henger med, så det er ikke skummelt å stille "dumme spørsmål". Dette er tavleundervisning av sjeldent høy kvalitet!

Dette engasjementet til studentene og deres læring strekker seg også utenfor forelesningssalens fire vegger og han tar seg tid til å sitte og forklare noe du ikke forstår, gjerne på to eller tre forskjellige måter om det er er det som er nødvendig!

Det fremheves også at vedkommende leder en forskningsgruppe og er nominert for et tungt fag på masternivå, samt at flere av nominasjonene er fra studenter fra andre studieretninger som mangler mer enn 30 studiepoeng i anbefalte forkunnskaper og har dermed markant dårligere forutsetninger enn studentene som innehar alle anbefalte forkunnskaper."

Hele 22 ansatte ble nominert til undervisningsprisen, hvilket må være en hyggelig tilbakemelding til fagmiljøene ved NT-fakultetet. De nominerte var (i vilkårlig rekkefølge):

Carita E. Eira Varjola
Egil Pedersen
Erland Lebesbye
Georg Elvebakk
Hans-Georg Køller
Heine Holmen
Maarten Beerepoot
Maria Sydnes
Martin Rypdal
Ola Løvsletten
Ole Kristian Fossum
Per Jacobsen
Ragnar Soleng
Robert Jenssen
Sabina Strmic Palinkas
Sjur Wergeland
Steffen Bergh
Sten Andreas Grundvåg
Stian Normann Anfinsen
Svein Storbakk
Tom Arne Rydningen
Unni Pia Løvhaug

På Twitter   #norgesarktiske