UiT forsetter samarbeidet med Finnmarksløpet i tre år


UiT Norges arktiske universitet fortsetter som elitesamarbeidspartner for Finnmarksløpet i tre år framover. Finnmarksløpet blir en viktig arena for studentpraksis, blant annet innen hundekjøring og events management.

NY AVTALE: Like før jul signerte Svanhild Pedersen og rektor Anne Husebekk en ny og gjensidig avtale om å fortsette det gode samarbeidet. Foto: Inger Elin Utsi

Rektor Anne Husebekk ved UiT Norges arktiske universitet og daglig leder for Finnmarksløpet, Svanhild Pedersen, har skrevet under avtalen som vil gjelde fra 2018 til 2020.

– Finnmarksløpet er Europas lengste hundeløp og en av landsdelens største idretts- og kulturarrangement. UiT ønsker å videreføre avtalen fordi den gir et godt grunnlag for å utvikle vår virksomhet i Finnmark, vår forskning og utdanning, men også fordi Finnmarksløpet og universitetet har mange felles verdier. UiT er en drivkraft i nord, i Alta og i hele Finnmark, sier rektor Anne Husebekk.

UiT har i en årrekke brukt Finnmarksløpet til å utvikle både studier og til forskning. Ansatte og studenter har vært aktive.

– UiT har gjennom dette samarbeidet utviklet et eget studieemne innen hundekjøring som er helt unikt i verdenssammenheng. Finnmarksløpet er blir en viktig arena for studentpraksis. Vi er stolt over å være samarbeidspartner til Finnmarksløpet, sier Husebekk.

Også i årene framover til UiT dele ut Handlerprisen. Finnmarksløpet benytter seg også av UiTs Internship-ordning. Gjennom denne ordningen kan Finnmarksløpet ansette studenter og gi de verdifull arbeidserfaring. 

Finnmarksløpet AS er svært tilfredse med å at UiT har videreført samarbeidsavtalen for ytterligere tre år.

Samarbeidet har hatt en flott utvikling de siste årene, og vi ser frem til å fortsatt kunne tilby en relevant arena for læring til studentene samtidig som vi får utført viktige arbeidsoppgaver i løpet, sier daglig leder Svanhild Pedersen.

Ifølge Pedersen er UiT en god partner som gjennom aktivering av samarbeidsavtalen tilfører Finnmarksløpet uvurderlig kompetanse og ressurser.  

Her kan du lese mer om UiTs kultursamarbeid.

På Twitter   #norgesarktiske