Inngår ny samarbeidsavtale i Asia

UiT signerte nylig en samarbeidsavtale med National University of Singapore, som er rangert som det beste universitetet i Asia.
Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 05.10.17 17:00 Oppdatert: 05.10.17 17:59

Rektor Anne Husebekk sammen med professor CHOW Yean Khow som er Executive Director for Maritime Institute og Executive Director, Centre for Offshore Research & Engineering and Programme Leader, Keppel-NUS Corporate Laboratory at the National University of Singapore.
Rektor Anne Husebekk sammen med professor CHOW Yean Khow som er Executive Director for Maritime Institute og Executive Director, Centre for Offshore Research & Engineering and Programme Leader, Keppel-NUS Corporate Laboratory at the National University of Singapore. Foto: Geir Gotaas

– Vi deler ambisjonen om å utvikle forskningsbasert kompetanse om arktiske problemstillinger. Klimaendring og skipsfart er to stikkord som illustrerer hvorfor det å utvikle slik kompetanse er av vital betydning for både Norge og Singapore, sier UiT-rektor Anne Husebekk om det nylig inngåtte samarbeidet mellom UiT Norges arktiske universitet og National University of Singapore (NUS). 

Les også: Vil samarbeide med Asias beste universitet

For å legge til rette for samarbeid mellom de to universitetene signerte Husebekk på vegne av UiT en samarbeidsavtale med NUS fredag 28. september. I forkant av signeringa ble det arrangert et felles seminar som fokuserte på havrett, gasshydrater, maritim teknologi og kald klima-teknologi. 

Les også: Stor interesse for Arktis og havrett i Asia

Et godt rammeverk

– Jeg er stolt over å kunne formalisere samarbeidet mellom UiT og ett av verdens fremste universitet. Gjennom avtalen ønsker begge universitetene å videreutvikle samarbeidet innen både forskning og studentutveksling, sier Husebekk. 

UiT signerte i mai i år en tilsvarende avtale med forskningsinstitusjonen A*STAR, også den i Singapore.

– Med de to avtalene har UiT fått på plass det formelle rammeverket for spennende samarbeid med helt sentrale fagmiljø i Singapore, avslutter Husebekk.

Les også: UiT satser internasjonalt

Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 05.10.17 17:00 Oppdatert: 05.10.17 17:59
Vi anbefaler