Hurra for jubilantene!

Ikke bare én av utdanningene på UiT kan feire 30 år i år, men to! Jordmorutdanninga og Aldring og eldreomsorg har begge nådd en anselig alder, og kunne sprette champagnekorken sammen.

Oppstarten av jordmorutdanninga førte til store overskrifter i lokalpressen. Faksimile: Nordlys

Når man har nådd alderen 30 år er det ikke det første jubileet man feirer. Festlighetene ble rullet i gang med et stort bilde fra 10-års jubileet på storskjerm.

– Det er 20 år siden den dagen, men jeg synes i grunnen vi bare ser yngre ut i dag, smiler Toril Agnete Larsen, førstelektor ved studieretninga Aldring og eldreomsorg.

Koffert med penger

Begge utdanningene startet opp i 1987, Jordmorutdanninga i april, og Aldring og eldreomsorg i august.

­– På den tiden fikk vi bare vår seniorrådgiver Arnfinn Andersen til å ta med seg en tom koffert og reise til departementet i Oslo for å si at nå trengte vi mere penger, så kom han forhåpentligvis tilbake med kofferten full, forteller Kari Bjerck, studieleder ved Institutt for helse og omsorgsfag lattermildt.

Studenter i opplæring
Gamle minner fra jordmorutdanningen. Bildet er hentet fra jubileumsboka. Foto: Kari Bjerck

Stø kurs

Når man feirer stordag får man også storfint besøk. Instituttleder ved Helse- og omsorgsfag, Nina Emaus, kom for å gratulere med dagen.

– Dette er to utdanninger som har holdt en stø og faglig kurs gjennom utallige føringer og fusjoner, sier Emaus.

Mye har forandret seg siden den spede begynnelsen, og begge utdanningene har tatt alle omleggingene på strak arm.

– Bak en stødig kurs står det stødige fagfolk, mener Emaus.

– I utdanningssammenheng er det stort å bli hele 30 år. Da har man fremdeles ungdommens styrke i seg, men begynner å føle seg voksen, sterk og ansvarlig, mener Ellinor Beddari, førstelektor ved Institutt for helse og omsorgsfag.

Les også: Utfordrende eldreomsorg

Les også: Unik jordmorutdanning til Tromsø?

På Twitter   #norgesarktiske