Hun er den nye direktøren ved Tromsø Museum

11.05.17 Mathilde Torsøe

– Lena Aarekol (47) er en faglig sterk, kreativ og spennende direktør ved Tromsø Museum, sier rektor Anne Husebekk.

NY LEDER: Lena Aarekol (47), førsteamanuensis i historie, er torsdag ansatt som ny direktør ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet. Hun har lang erfaring fra forskning og ledelse. Foto: Mathilde Torsøe

Styret ved UiT Norges arktiske universitet har i et møte i dag vedtatt å tilby Aarekol stillinga som direktør ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet (TMU).

Aarekol er førsteamanuensis i historie, og har vært daglig leder ved Polarmuseet siden august 2010. Polarmuseet er en avdeling av TMU. Hun kommer fra Porsgrunn, men har bodd i Nord-Norge mesteparten av livet.

Et sted man vil tilbake til

Aarekol har lang erfaring fra forskning, forskningskommunikasjon, administrasjon og ledelse.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i stillinga. Tromsø Museum er en sentral del av universitetet, og viktig for byen og turister. Det er spennende at det skal bygges et nytt museumsbygg, det blir helt sikkert arbeidskrevende å utforme dette. Min visjon er at Tromsø Museum skal fortsette å være et aktuelt sted som skaper engasjement, nysgjerrighet og interesse for livet i nord. Samtidig skal det være et sted man gjerne vil tilbake til, sier Aarekol.

LES OGSÅ: Tromsø museum 140 år: Satser på de unge

– Spennende direktør

Anne Husebekk, rektor og styreleder ved UiT Norges arktiske universitet, beskriver 47-åringen som en faglig sterk, kreativ og spennende direktør ved Tromsø Museum.

– Aarekol overtar stillinga på et tidspunkt der et nytt universitetsmuseum skal utvikles. Det er en viktig og krevende oppgave som vi er sikre på at hun går løs på med stor energi og entusiasme, sier Husebekk.

Aarekol tiltrer stillinga som daglig leder ved Tromsø Museum 1. august. Hun tar over etter Marit Anne Hauan (62), som går av etter 12 år som direktør. Hun vender tilbake til forskningsmiljøet ved UiT.

LES OGSÅ: Hvordan bør det nye museet være?

På Twitter   #norgesarktiske