Fra alpin-NM til matteprøve

04.04.17 Espen Eidum

I helga deltok de i det som blir beskrevet som tidenes NM i alpint - på hjemmebane i Narvik. Tirsdag ventet matematikkprøve på Pernille Baustad og Alexander Berntsen, begge studenter ved Forkurs for ingeniør- og sivilingeniørutdanning ved UiT i Narvik.

UiT-student Alexander Berntsen under NM i alpint sist uke i Fagernesfjellet - bare et steinkast unna UiT i Narvik. Foto: Jan-Arne Pettersen

De har begge kjørt for Narvik slalåmklubb i en årrekke, er jevngamle, tar forkurs ved UiT i Narvik og ser begge for seg å fortsette på ingeniørutdannelse fra høsten av.

Og er veldig enige om at NM i alpint hjemme i Narvik var stort.

Her får du vite mer om Forkurs for ingeniør- og sivilingeniørutdanning

- Skikkelig gøy

- En fantastisk opplevelse! Det var skikkelig gøy å kjøre her, sier Alexander Berntsen om NM-deltakelsen i Fagernesfjellet. Han kjørte ut i favorittøvelsen slalåm og fikk med seg en 45. plass i storslalåm, men er greit fornøyd med det etter en sesong som ikke akkurat har gått på skinner for alpintalentet. Forskjellige forhold gjorde at han kjørte sitt første renn i år så sent som i midten av januar.

Men Alexander ønsker å satse på idretten sin. Og det samtidig som han vil gå løs på ingeniørutdanning ved UiT i Narvik.

Satser både på idrett og utdanning

- Jeg håper å starte på byggingeniør-linja til høsten, sier forkurstudenten. Han er samtidig veldig klar over at det er tøff satsing.

- I år har jeg trent mellom 20 og 30 timer i uka. Men det har fungert fint! Det har blitt skole fra morgenen av, så rett opp i fjellet for å trene, deretter styrketrening og så skolearbeid – eller motsatt, sier han og understreker samtidig at struktur og disiplin er nødvendig om du skal få utbytte av begge deler.

- Jeg fikk kjent litt på nivået nå under NM, og vet at jeg ikke er veldig langt fra å nå toppen. Mitt personlige mål er å komme under 30 FIS-punkter, sier Alexander om alpinsatsingen.

Pernille Baustad kjørte inn til 11. plass i slalåm under NM i alpint - til tross for at hun egentlig har lagt konkurranseskiene på hylla. Nå venter ingeniørutdannelse ved UiT i Narvik. Foto: Jan-Arne Pettersen

- Måtte "hive meg med"

Jevngamle Pernille Baustad kjørte inn til en 11. plass i slalåm under alpin-NM. Høyst respektabelt med tanke på at hun egentlig har avsluttet sin aktive alpinkarriere.

- Jeg måtte jo «hive meg med» når det ble NM på hjemmebane, selv om jeg egentlig la skiene på hylla etter fjorårssesongen, sier hun. Nå prioriterer hun studiene ved UiT i Narvik. Først forkurs og fra høsten av vil hun, som Alexander, videre på byggingeniørlinja.

- Jeg trives veldig godt på universitetet. Vi har gode lærere på forkurset og de sikrer oss masse god oppfølging, sier Pernille Baustad.

 

 

 

 

På Twitter   #norgesarktiske
Skip to main content