Arctic Frontiers: Viktig info til studenter og ansatte

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er over to år gammel, og kan ha innhold som er utdatert.

22.-27. januar går Arctic Frontiers av stabelen ved UiT. Det betyr at enkelte områder blir stengt i en kort tidsperiode. Her kan du finne ut når og hvor.

Arctic Frontiers tar imot en rekke prominente gjester, som statsminister Erna Solberg, når konferansen starter neste uke. Det gjør at det blir egen sikkerhetssone rundt konferanseområdet i Teorifagbygget og UB-kjelleren. Foto: Arctic Frontiers

Den internasjonale konferansen Arctic Frontiers arrangeres for 11. året på rad, og UiT er vertskap for den delen av konferansen som finner sted i Breivika.

Årets tema er havet, og beslutningstakere innen politikk og næringsliv vil være tilstede. Blant annet Norges statsminister Erna Solberg, Finlands statsminister Juha Sipilä, samt tre europeiske utenriksministre.

Egen sikkerhetssone

Med så mange prominente gjester fra inn- og utland vil det bli nødvendig med en egen sikkerhetssone der hvor konferansen finner sted. For å komme innenfor sikkerhetssonen må man være registrert deltaker.

– Sikkerhetssonen omfatter hele Solhallen i Teorifagbygget, Stornhallen (under UB) og  bort til ISV-kafeen, forteller avdelingsdirektør Erland Loso ved Avdeling for bygg og eiendom.

Det betyr at ISV-kafeen også vil være stengt for alle som ikke er registrerte deltakere på konferansen.

Se også: UiT-student Hege Kallbekken mener Arctic Frontiers åpner mange muligheter for studenter

Det kan være greit å merke seg følgende:

  • Sjampanjekafeen: holder stengt 23. og 24. januar – etter det er det åpent som vanlig
  • Akademika bokhandel: har vanlige åpningtider, men inngang fra varemottak (fra veien) 23. og 24. januar
  • Stornhallen og Solhallen: stenges for klargjøring fredag 20. januar kl.12.00. Holdes stengt mandag 23. januar (kl. 7-18) og tirsdag 24. januar (kl.7-16)

I tillegg vil en god del av møterommene i Teorifagbygget være reservert til bruk under konferansen.

Selv om Sjampanjekafeen og ISV-kafeen holdes stengt i to dager for andre enn konferansedeltakerne, så har Samskipnaden mange andre åpne kafeer som er vel verdt et besøk. Blant annet de to nyeste kafeene på universitetsområdet, MAT i Realfagsbygget og Markedet i det nye Handelshøgskolebygget. 

Det vil også bli satt opp to matstasjoner/«Food Courts» under konferansen. En utenfor kaffebaren ved Teorifagkantina og en i Bazinga, innenfor Teorifagkantina. Her vil det være mulig å kjøpe lunsj. 

Kaffebaren, Mix-kiosken og Hovedkantina holder åpent som normalt.

Les også: Arctic Frontiers ønsker studentene velkommen

– Svært viktig møteplass

Selv om det blir noen praktiske konsekvenser for studenter og ansatte som skal til og fra Teorifagbygget og UB, så håper rektor Anne Husebekk på forståelse for dette.

– Arctic Frontiers er en svært viktig møteplass for politikere, næringsliv og forskere relatert til arktiske spørsmål. I tre år vil havet være et hovedfokus og det er kanskje det viktigste elementet for å forstå konsekvenser av klimaendringene. I tillegg er konferansen viktig for studenter og for folk flest, i og utenfor arktis. AF Open gir for eksempel anledning for tromsøværingene til å delta i programmet, sier hun.

– Hvorfor er nettopp UiT vertskap for konferansen?

– Arctic Frontiers ble unnfanget blant annet av forskere innen marin biologi på UiT. Det var starten for 11 år siden. Politikk ble tidlig et viktig element. Universitetene skal være institusjoner som legger grunnlaget for den opplyste diskusjon, og UiT er en ideell arena for kombinasjonen forskning/politikk. Vi er derfor stolt vertskap for Arctic Frontiers. Næringslivsdelen er kommet til senere og den delen holdes i hovedsak på et hotell i byen, forteller Husebekk.

På Twitter   #norgesarktiske