Bli jobbklar på Karrierefløya

På Arbeidslivsdagen i år er et eget område satt av til deg som vil høre på bedriftspresentasjoner, delta på intervjutrening eller få testet dine evner.
Solhaug, Randi Merete Publisert: 29.08.16 10:00 Oppdatert: 29.08.16 18:11

Etter studiene skal du ha en jobb, så hvorfor ikke allerede nå begynne å snakke med potensielle arbeidsgivere. Arbeidslivsdagen 2016 er en fin start i så måte. Her fra Arbeidslivsdagen 2014. Foto: Torbein Kvil Gamst

Hold av datoen 8. september, for da arrangeres Arbeidslivsdagen ved UiT. Her vil mer enn 90 bedrifter, kommuner, departementer og virksomheter være representert. 

Studenter kan oppsøke dem på 75 forskjellige stands i Hovedkantina i Teorifagbygget, Solhallen, kjelleren under UB og i E-fløya på Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL-fak).

Nytt av året er en egen karrierefløy i E-fløya.

– Grunnen til at vi i år har opprettet en egen karrierefløy, er for at studentene lettere skal få tilgang til de ulike karriereaktivitetene på Arbeidslivsdagen. Slik kan du som student få med deg bedriftspresentasjonene, CV-verkstedet og intervjutreningen på én og samme plass. Dette er en flott mulighet til å bli mer bevisst på sine egne karriereferdigheter og bli jobbklar. Vi håper at alle, uansett studieløp eller nivå, vil bruke Karrierefløya aktivt under årets arrangement, forteller Julie H. Nygård ved Senter for karriere og arbeidsliv.

Se også: Slik forbereder du deg til Arbeidslivsdagen - karrierekurs

Julie Nygård anbefaler alle studenter å ta turen innom Karrierefløya. Det kan bli en viktig måte å skaffe seg kontakter i jakten på jobb.. Foto: Randi Solhaug

Mange ulike karrieremuligheter

Fra klokken 11-14 kan du blant annet få med deg disse bedriftspresentasjonene:

  • Aker Scholarship: Hvordan kan du ta master eller PhD på et av verdens ledende universiteter?
  • Microsoft: Bli kjent med bedriften (holdes på engelsk – In English)
  • Amnesty: Karrieremuligheter i frivillige organisasjoner
  • Marin Harvest: Hvordan er det å jobbe i et av verdens største sjømatselskaper?
  • Geelmuyden Kiese: Slik jobber vi i Nordens største kommunikasjonsbyrå

– For årets bedriftspresentasjoner har vi gjort utvalg av virksomheter som til sammen representerer mange ulike karrieremuligheter for studentene. Vi har spikret et solid program hvor alle presentasjonene har egne titler. Slik blir det enklere for studentene å finne ut hvilke presentasjoner de har mest lyst å få med seg.

– Jeg vil anbefale studentene og også sjekke ut presentasjonene til virksomheter de kanskje aldri har hørt om. Det finnes mange spennende muligheter i ulike virksomheter og dette er en fin anledning til å lære mer om dem, sier Julie Nygård.

Mads deltok på Arbeidslivsdagen og ble headhuntet til jobb

Traineestillinger

I tillegg til å møte potensielle arbeidsgivere, kan du som student delta på kurs i CV-skriving, intervjutrening og ta evne- og ferdighetstester i Karrierefløya.

Dersom du allerede har avlagt en grad og ønsker relevant arbeidserfaring, så kan kanskje en traineestilling være noe for deg. På Arbeidslivsdagen 2016 kan du få vite mer om hvilke traineestillinger som finnes i Nord-Norge. Det skjer på rom E0101 klokken 14.

– Vanligvis varer en traineestilling i inntil to år, og du vil få arbeide i en eller flere bedrifter i løpet av denne tiden, sier Julie Nygård.

Arbeidslivsdagen 2015: – En bra arena å bli headhuntet på

Microsoft er en av virksomhetene som skal holde bedriftspresentasjon i den nye Karrierefløya. Her er noen av de ansatte hos Microsoft som deltok på Arbeidslivsdagen i 2014. Foto: Torbein Kvil Gamst
Vi anbefaler