BAKgården – studentprosjektet som ble årlig byfest

Det startet som et eksamensprosjekt av tre studenter. Nå er BAKgården etablert som en årlig byfest i Harstad - samme helg som det nye studieåret starter. På årets program står stjernene i kø.
Nilsen, Kjetil
Publisert: 17.08.16 00:00 Oppdatert: 18.08.16 08:58
Harstad

– BAKgården arrangeres i år for 8. gang, og har hatt en eksplosiv utvikling siden den ble gjennomført som studentprosjekt ved det tidligere Produsentstudiet , med 200 deltakere i 2009. I år anslår vi at det kommer rundt 14.000 besøkende til festivalen, uttaler festivalsjef Jon Santocono.   

Høy stemning i en bakgård midt i Harstad sentrum hvert år i studentenes oppstartsuke Foto: BAKgården

I tre dager til ende skal Harstad sentrum settes på hodet med band og artister hentet fra øverste hylle i musikk-Norge. Det internasjonale trekkplasteret denne gang er Slade – verdens største glamrock-band som har holdt det gående siden 1970-tallet.

Allerede på festivalens første dag, torsdag 18. august, kommer et av landets fremste rockeband - DumDum Boys - til Harstad. Sammen med popduoen Madcon og Harstads Inge Bremnes vil de sørge for at dag én av festivalen blir en musikalsk opplevelse for publikum.

Fredag er det Nico&Vinze, Admiral P, Oslo Ess og Triosphere som entrer scenen, mens Slade, Lars Vaular, Zoo og det lokale bandet Ratapakk runder av bakgårdsfestivalen lørdag.

Men hadde det ikke vært for det tidligere Produsentstudiet – nå kjent som Praktisk prosjektledelse - hadde det ikke blitt noe av BAKgården.

Markedsansvarlig ved Harstad Kulturhus, Vera Ridderseth, var en av studentene bak prosjektet som hadde som mål å skape liv og røre i Harstad sentrum.   

– Det var helt bevisst at vi la BAKgårds-arrangementet til fredag og lørdag i samme uke som studieåret startet, uttalte Vera til hih.no i 2009. Hun var PR-ansvarlig for studentprosjektet. 

– Vi fant et konsept der vi blandet det beste fra festivalkulturen med tidligere tiders markedsdag. I en bakgård i Harstad arrangerte vi et opplegg over to dager, med marked på dagtid og konsert om kvelden.   

Næringslivet  tente på ideen til studentene, og Harstad Profileringspool ga tidlig uttrykk for at de ville satse på videreføring og utvikling av arrangementet. Dermed kjøpte de rettighetene til konseptet, og slik lever det vellykkede eksamensprosjektet videre som selvstendig tiltak – større enn noensinne.  


BAKgården 

Vi anbefaler