Nytt rekordtall for jusstudiet på UiT

20.04.16 Trude Haugseth Moe
Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er over to år gammel, og kan ha innhold som er utdatert.

Hele 595 personer har masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT som førstevalg til høyere utdanning i år. Det er et nytt rekordtall i jusstudiets 29-årige historie.

Masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT fortsetter å øke i popularitet. Her ønskes nye studenter velkommen ved semesterstart i fjor. Foto: Trude Haugseth Moe


Hvis man sammenlikner med i fjor er det en økning på 5, 3 prosent i antall søkere som har jusstudiet på førstevalg. I 2015 hadde 565 personer dette studiet som førstevalg. Dette viser tallene fra Samordna opptak som ble offentliggjort i dag. 

Antall søkere med studiet som førstevalg per plass har gått opp fra 3, 76 personer til 3, 97 personer per plass sammenlignet med fjoråret. 

Ved UiT campus Tromsø var rettsvitenskap det aller mest populære studiet; på UiT som helhet kommer det på en solid andreplass etter sykepleierstudiet og før medisinstudiet. Jus er med andre ord fortsatt superpopulært. 

Sterk økning de siste årene

Masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT har opplevd sterk økning i popularitet de siste årene. Fra 2014 til 2015 økte antall som satte studiet som førstevalg med 21, 5 prosent, og i år fortsetter altså søkertallene å stige. 

-  Dette er jo helt utrolig. Vi trodde vi hadde nådd en topp i fjor, men søkertallene fortsetter altså å stige, sier en fornøyd Kjersti Dahle, studiesjef ved Det juridiske fakultetet.

Langsiktig arbeid bak

Hun understreker for øvrig at langsiktig arbeid ligger bak resultatene.

- Vi har lagt inn ressurser på å skape et godt studium, noe som har gjort at vi har scoret høyt på NOKUTs Studiebarometer. Dette gjenspeiles nok i våre søkertall.

- Vi har også satset sterkt på arbeid med rekruttering til studiet og det er godt å se at arbeidet gir resultater, sier Dahle.

Les også: Hvorfor velge jus på UiT? Dette synes Silje

Hele UiT er pop

UiT som helhet har opplevd en solid økning i søkertallene i år, med hele 9, 17 prosent sammenlignet med fjoråret. På landsbasis økte søkertallene med 2,2 prosent, noe som viser at UiT som helhet er et populært universitet! 

På Twitter   #norgesarktiske