Yngve Guttormsen skrev beste masteroppgave i 2014

03.06.15 Vibeke Os
Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er over to år gammel, og kan ha innhold som er utdatert.

Fakultet for naturvitenskap og teknologi belønner hvert år studenten som har skrevet den beste masteroppgaven.

Yngve Guttormsen med diplom for beste masteroppgave i 2014. Han er her flankert av, fra venstre, dekan Morten Hald, veileder Annette Bayer og rektor ved UiT, Anne Husebekk.
Foto: Kai Mortensen

Prisen ble delt ut under masterstudentenes avslutningsfest tirsdag 2. juni, og foruten heder og ære fikk Guttormsen utdelt diplom og kr 10 000 for å ha skrevet den beste masteroppgaven på fakultetet i 2014.

Arbeidet hans ble utført ved Institutt for kjemi under veiledning av førsteamanuensis Annette Bayer. Tittel på Guttormsen sin oppgave var "Towards the total synthesis of breitfussin A and analogues".

Bedømmelse av oppgavene ble utført av professorene, Einar Mjølhus og  Asgeir Brekke,  som har utformet følgende begrunnelse for sitt valg: NT-fakultetets pris for beste masteroppgave i 2014.

De øvrige nominerte var:

IFI Bjørn Fjukstad - "Kvik: Interactive exploration of genomic data from the NOWAC postgenome biobank"

IFT Sigurd Løkse - "Joint ranking and clustering based on Markov Chain transition probabilities learned from data"

IG Espen Valberg - "Time-lapse seismic interpretation of injected CO2 plume at the Sleipner Field, North Sea " IIS Jan Børre Hansen Balto - "Risk of Ship Collision in the Barents Sea in 2030"

IMS Eivind Schneider - "Symmetry transformation groups and differential invariants"

På Twitter   #norgesarktiske