Hva skjer 16. - 26. april

16.04.15 Stig Brøndbo

I over ett år har konflikten mellom Russland og Ukraina vært i mediebildet, og forholdet mellom Russland og Vesten er anstrengt. Torsdag 16. april er Russland i fokus på to arrangementer ved Tromsø bibliotek. Stikkord er samarbeid, historie, språk og georgrafi, og Rasmus Gjedssø Bertelsen, Barents Chair in Politics ved UiT, er moderator på ett av arrangementene.

16. april

Human Rights Violations in Western Sahara

I 2015 er det 40 år siden Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara startet.
Siden våpenhvilen i 1991 mellom Marokko og Vest-Sahara har FN styrken MINURSO vært stasjonert i området. SAIH Tromsø presenterer: Seminar om Menneskerettighetsbrudd i Vest-Sahara og presentasjon av rapporten «Acting with Impunity: Morocco`s Human Rights Violations in Western Sahara and the Silence of the International Community»

Når: 16.04.15 kl. 16:00 - 18:00                     

Hvor: Nedre lyshus, Senter for fredsstudier

 

 

Årsmøte FN-studentene Tromsø

Et styreverv i FN Studentene gir masse praksis erfaring en ikke finner i studiehverdagen ellers. FN-studentene i Tromsø inviterer alle medlemmer og interesserte til årsmøte. Bare medlemmer har stemmerett.

Når: 16.04.15 kl. 17:00 - 20:00                     

Hvor: TEO 2.128

 

 

Russland og Ukraina. Historie, geografi og språk

I over ett år har konflikten mellom Russland og Ukraina vært i mediebildet. Professor emeritus Erik H. Egeberg ved Institutt for kultur og litteratur UiT, Norges arktiske universitet, ser på forholdet mellom Russland og Ukraina med fokus på historie, geografi og språk.

Når: 16.04.15 kl. 19:00 - 21:00          

Hvor: Tromsø Bibliotek, Grønnegata 94, inngangsplanet, rom 0B04. Døren stenges kl. 19:15

 

 

Russia & the West: Conflict or cooperation?

Relations between Russia and the West have grown tense. USA, Canada, Norway, Denmark and Iceland are all NATO members, yet cooperate with Russia in the Arctic Council. Norway also has an active bilateral cooperation with Russia in the High North.
- How can Russia’s foreign policy be understood?
- How does NATO deal with a more self-assertive Russia?
- How does the new security situation affect international and Norwegian cooperation with Russia in the High North?

Når: 16.04.15 kl. 20:00 - 22:00          

Hvor: Tromsø Bibliotek

 

17. april

Kvikklunsj: Kjønn og skjønn i kunstfagene - "nye" karrierebarrierer for kvinner

Når noen skal ansettes i et kunstfag, benyttes andre kriterier enn de vitenskapelige, som publiseringspoeng og PhD-veiledning. Kvalitetskriteriene er i en viss forstand vagere og mindre forutsigbare enn i andre akademiske fag. Gjennom prosjektet vil man derfor undersøke om kvinner og menn vurderer kvalitet forskjellig, og om dette også kan være en grunn til at man finner så få kvinner i ledelsen.

Dosent Hilde Blix på Kunstfak er leder for prosjektet Kjønn og skjønn i kunstfagene – «nye» karrierebarrierer for kvinner og vil fortelle om prosjektet.

Når: 17.04.15 kl. 11.30 – 13.00.                                 

Hvor: Tårnrommet, Breiviklia. Tromsø.

 

 

19. april

Vikingenes sverd – bare et drapsvåpen?

I anledning nytt Ottar "Vikinger - da og nå" inviterer Tromsø Museum til foredrag kl. 1300 med førsteamanuensis  Roger Jørgensen,  som er en av forfatterne i heftet. I tillegg har vi vikingaktiviteter for barna kl. 12.00 - 13.00.

Når: 19.04.15 fra kl. 12.00

Hvor: Tromsø Museum

 

 

20. april

Åpen forelesning om «Open Access»

Hva er «Open Access» og hvorfor er det så viktig? Det er noen av temaene som seniorrådgiver Jan Erik Frantsvåg ved Kultur- og samfunnsfagbiblioteket tar opp i denne åpne forelesningen. Målgruppe: Egner seg spesielt godt for masterstudenter, PhD-studenter og ansatte med interesse for publiseringsspørsmål.

Når: 20.04.15 kl. 12:15 - 14:00                     

Hvor: NFH-bygget, store aud (E-101)

 

22. april

Læreplaner – innhold eller kompetanseorientering?

I 2006 ble en lang rekke av innholdsorienterte læreplaner erstattet av en kompetansebasert læreplan, dvs. en læreplan som vektlegger hva en skal “kunne gjøre” i stedet for hva en skal “kunne om”. Svein Erik Andreassen, førstelektor ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, innleder om egen forskning som indikerer at nasjonale krav om kompetansebaserte læreplaner ikke gjennomføres, men oversettes slik at de ender opp som kunnskapsmål i lokale læreplaner. Hvilke implikasjoner har dette?

Når: 22.04.15 kl. 11:30 - 13:00                     

Hvor: TEO-H1.476

Anthropocene, Ethical, Biological and Philosophical perspectives

This seminar will explore the idea of the Anthropocene and the ethical, ecological, and philosophical demands it places upon us.

Når: 22.04.15 kl. 09.00

Hvor: UiT, Tromsø. UB 132

 

23. april

Wikipedia-akademiet 2015

Målet for Wikipedia-akademiet er å bringe sammen Wikipedia-skribenter, forskere og alle som er interessert i Wikipedia si rolle i det nye kunnskapssamfunnet. Konferansen vil ha to spor, ett der temaet er Wikipedia som det utvida biblioteket, og ett åpent spor for forsking på Wikipedia.

Oppfordrer til deling - les mer her

Les programmet her

Når: 23. og 24. april.                                                            

Hvor: UiT, Tromsø. Se programmet

 

 

WAR/GAME: Charting an Agenda

Ledende forskere fra hele Europa kommer til Tromsø for å sette fokus på dataspill som har krig som fellestema. Les mer her.

Som en del av programmet vil Tonje H. Scheis dokumentar Play Again (2010) bli satt opp på Verdensteateret.

Når: 23. og 24. april.                                                            

Hvor: UiT, Tromsø. Se programmet

 

26. april

10 års jubileum for det kvenske språket

Markering av 10 års jubileum for det kvenske språket som offisielt minoritetsspråk i Norge. Foredrag om kvensk språk og litteratur samt kvenske kulturinnslag.

Når: 26. april kl. 13.00 – 16.00   

Hvor: Tromsø museum

 

 

 

Annet

Invitasjon: Barentshavskonferansen 2015 søker UiT studenter som er interessert i arbeids- og utviklingsmuligheter i nord.

Om du er interessert i nettverksbygging for videre karriere, næringsutvikling i Nord-Norge og ønsker muligheten til å møte likesinnede studenter og representanter for industri, myndighet, teknologi og kapital, oppfordres du til å søke om deltakelse på Barents Sea Youth Conference 2015.

Meld din interesse innen fredag 27. mars til karriere@uit.no

 

 

Velferd

Trim for ansatte i bomberommet på HSL

Ønsker du en ergonomisk vurdering av din arbeidsplass? Påmelding.

 

På Twitter   #norgesarktiske