Vinteren er blitt høysesong for museene

04.01.13 Ellefsen, Christine Haugsten
Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er over to år gammel, og kan ha innhold som er utdatert.

Over 130 000 besøkende på Tromsø Museum og Polarmuseet i 2012. Museene har hatt en betydelig publikumsøkning. Nordlys og vinterturisme gjør lavsesong til høysesong for museene.

Tromsø Museum – Universitetsmuseet har hatt over 132 000 besøkende. Tromsø Museum og Polarmuseet har hatt en økningi besøkstallene i forhold til 2011. Vinterturismen i Tromsø gir nå godt utslag i vinterhalvåret for de to museene.

Tromsø Museum – Universitetsmuseet, som omfatter fire avdelinger, har i 2012 hatt et samlet besøkstall på over 132 106.  Hvorav Tromsø Museum har hatt 49 905, Polarmuseet 41 531, M/S Polstjerna 6 999 og Botanisk hage 33 671 besøkende i løpet av 2012.

Nordlys og vinterturisme
Tromsø Museum har en økning på 5,4 %, mens Polarmuseet har en økning i besøkstall på 11,5 % sammenlignet med fjoråret. Hovedårsaken er at vinterturisme og jakten på Nordlyset i nord har tatt seg kraftig opp og det øker også interessen for utstillingene på museene.

- Tidligere var vinteren en lavsesong for museet, nå tegner perioden desember til mars å bli en ny høysesong, sier daglig leder på Polarmuseet Lena Aarekol. I februar 2012 opplevde museet en økning på nærmere 70 % fra året før.

- Utviklingen er den samme for Tromsø Museum der vi også kan se at nordlysproduktet “Embrace the Aurora” gir seg utslag på besøket i månedene på slutten av 2012, uttaler formidlingsleder Karen Marie Christensen.

Særlig gledelig er det at de to museene får så mange gruppebesøk. Det skyldes nok flere faktorer, men bedret og regelmessig markedsføring sammen med en svært rimelig pris er en del av forklaringa. Dessuten vet vi at Tromsø blir et stadig mer populært reisemål. Salg av enkeltbilletter og gratis besøk har også økt for begge museene.

På Twitter   #norgesarktiske