Vi har kåret en vinner!

Det siste studieåret har fem studenter konkurrert om å være den beste ambassadøren for UiT gjennom å dele studentlivet sitt på sosiale medier. Nå har vi kåret en vinner.
Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 27.05.16 13:40 Oppdatert: 27.05.16 14:46

Lina Öberg er vinner av UiTxp. Hun fikk overrakt sjekken med beviset på gratis bolig i ett år av kommunikasjonsdirektør Asbjørn Bartnes.
Lina Öberg er vinner av UiTxp. Hun fikk overrakt sjekken med beviset på gratis bolig i ett år av kommunikasjonsdirektør ved UiT, Asbjørn Bartnes. Foto: Karine Nigar Aarskog
– Tromsø har uendelige muligheter. Som hockey, ski, fjell og alle utestedene. Jeg skal gjøre mitt beste for å vise fram Tromsø, og det skal bli kul å gjøre det sammen med dere. 

Det kunne ambassadør Lina Öberg fortelle i videoen som ga henne en plass på audition i fjor høst. Nå er hun kåret til den beste ambassadøren av de fem studentene som har deltatt i rekrutteringsprosjektet UiTexperience. De andre som har deltatt er Simon Barmann-Jensen, Eskil Kjølstad, Jenny Steffensen og Eva Vikmane. 

Dagens selfie med Lina Öberg (t.v.), Eskil Kjølstad, Simon Barmann-Jensen, Jenny Steffensen og Eva Vikmane.
Dagens selfie med Lina Öberg (t.v.), Eskil Kjølstad, Simon Barmann-Jensen, Jenny Steffensen og Eva Vikmane. Foto: Karine Nigar Aarskog
"Hun har holdt det hun lovet. Vi har fått være med på vinterens første skitur, allerede 6. oktober, da snøen så vidt hadde lagt seg, og skiene sannsynligvis fikk gjennomgå. Men den ”snøkåte svensken” kunne ikke vente. Vi ble med da uglen Brynjar flyttet inn på ambassaden, og vi kunne diskutere med henne på Facebook om det er brunosten eller syltetøyet som skal ligge øverst på brødskiva", skriver juryen i sin begrunnelse for at Lina Öberg vinner konkurransen. 

– Det har vært en fantastisk reise. Vi har alle hatt en herlig reise sammen, vi har lært mye om hverandre og oss selv, og først og fremst om UiT. Det har vært veldig gøy og utviklende å få være med på. Jeg håper det også har hjulpet mange nye studenter å se hvor fint det er her, sier Lina Öberg om seieren. 

Gode dager
Juryen skriver også: 

"Hun har gitt oss studentlivets opp- og nedturer. De store, vakre naturbildene og de små hverdagsrutinene. Hvordan man kommer seg til og fra campus når man bor i Tromsø. Hvilke idrettstilbud man får som student. Middagstips, besøk av mamma på hybelen, julebord med geologistudentene, ekskursjoner, skirenn, toppturer, studietips. Og stadige ønsker om en god helg, god jul, god soldag, god morsdag, god påske. Hun fikk til og med samboeren sin til å barbere bort barten, for en god sak – og for UiTxp.

Fra første dag har hun delt studentlivet sitt, og hun har holdt engasjementet oppe med godt innhold gjennom hele studieåret. Hun har fortalt om hvordan det er å flytte til Nord-Norge som ny, hvordan det er å forelske seg i landsdelen og aldri ha lyst til å flytte herfra igjen. Akkurat slik en god ambassadør skal gjøre."

Med seieren følger gratis husleie i ett år.

– Hva føler du nå?

– Det er skjønt å slippe å sommerjobbe! Godt å dra hjem til mamma og hvile seg litt, smiler den nybakte vinneren.

Følg UiTxp på Instagram: @uitxp, Facebook og Snapchat: uitxp

Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 27.05.16 13:40 Oppdatert: 27.05.16 14:46
Vi anbefaler