UiT-foreleser vant pris

Allmennlegen og foreleseren ved UiT, Ellen B. Pedersen, er tildelt Legeforeningens grunnutdanningspris for 2022. Hun ble nominert av hele fjerdeårets medisinerkull ved UiT Norges arktiske universitet. 

Portrett kvinne og blomster
Ellen B. Pedersen sier hun er rørt over nominasjonen fra medisinstudentene ved UiT. Foto: privat
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 03.05.22 13:37 Oppdatert: 03.05.22 13:45
Helse og velferd Studentliv / Studier

– Hjertelig tusen takk. Det er utrolig stort og rørende at de fantastisk flotte studentene har sett på min undervisningsform og mitt engasjement som så viktig, sa Pedersen da hun mottok prisen under faglandsrådets andre dag på Legenes hus i Oslo, skriver legeforeningen.no.

Dette skriver studentene i sin nominasjon: 

«Ellen klarer å vise oss sammenhengen mellom basalfag og hverdagen til en fastlege i distriktet. Hun underviser for eksempel i kasuistikker som for det meste handler om intracellulære prosesser, og viser hvordan dette ser ut i en primærmedisinsk setting. Dette gjør hun i casearbeid gjennom hele studiet, fra første til siste studieår, skriver studentene i sin nominasjon.»

Studentene legger også vekt på at Pedersen viser frem legeyrket på en ærlig måte og at hun har fulgt dem gjennom hele studiet, ifølge legeforeningen.no.

«Hun forteller om hvordan det er å stå i usikkerhet, hvordan vi alle kommer til å oppleve det og at vi må tørre å stå for de vurderingene man har gjort, selv når det er stor grad av usikkerhet i bildet. Hun vet hva vi allerede har lært og hvilket nivå undervisningen skal være på. Dette gjør at hun kan henvise oss til ting vi lærte flere år tilbake, og om det er noe vi må gå dypere inn i for å forstå sammenhengene bedre», står det i nominasjonen. 

Legeforeningens grunnutdanningspris ble delt ut første gang i 2020. Formålet med prisen er å stimulere til økt innsats i den norske medisinske grunnutdanningen, og å løfte frem den eller de som gjør en spesielt god jobb og er gode rollemodeller for medisinstudentene. Det kan enten være en underviser eller et fagmiljø i medisinsk grunnutdanning som bidrar til å skape gode leger. Prisen er på 50 000 kroner.     


Kortnytt fra Det helsevitenskapelige fakultet
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler