Havrett og sjøforsvar på dagsorden

Det juridiske fakultet ved UiT arrangerer tirsdag 3. og onsdag 4. mai tverrfaglige workshop med tittel «Naval Warfare and the Law of the Sea» .

krigsskip arktis lov og rett
GÅR 60 KNOP: Et krigsskip som dette av den såkalte Skjoldklassen er av de raskeste marinefartøy i verden. Foto: Forsvaret
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 02.05.22 08:00 Oppdatert: 02.05.22 09:50
Arktis Hav Lov og rett Om UiT Samfunn og demokrati

 

Workshopen er åpen for alle og man trenger ikke forhåndspåmelding. Workshopen starter 3.mai klokka 09.30 og er ferdig dagen etter, 4. mai klokka 12.30. Arrangementet gjennomføres i Auditorium 3, rom 6.303. Arrangementet er den åpne delen av et ekspertmøte som gjennomføres i Tromsø som ledd i prosessen med å oppdatere San Remo Manual on International Law Applicable to Armed Conflicts at Sea.

Krigføring til sjøs og havretten, skal altså gjennomgås i Tromsø denne uka, der juridisk fakultet med partnere arrangerer en workshop om svært mange aktuelle tema, blant annet om sjøkrigens historie i Arktis.  

Temaene spenner fra hvordan fremtidens sjømakt fremstår sett fra Norge, priserett, bruken av makt mot nøytrale skip utenfor territorialfarvann, maritime graver, autonomi i sjøkrig, eksklusjonssoner, navigasjon i Arktis, og internasjonale streder, skriver juridisk fakultet i sin invitasjon. 

Workshopen og ekspertmøtet er muliggjort ved finansiering fra Forsvarsdepartementet, Forsvarsombudet, Det juridiske fakultet ved UiT Norges arktiske universitet, og Sjøkrigsskolen (Sjømakt 2040). Alle foredrag er på engelsk. Arrangementet finner sted i Aud. 3 (Teorifaghus 6), er åpent og det kreves ikke påmelding.

Her er programmet til workshopen Naval Warfare and the Law of the Sea 

Eventuelle spørsmål kan rettes til professor Magne Frostad, enten på tlf.nr. 77644195 eller på epost: 

magne.frostad@uit.no

Starter: 03. mai 2022 kl. 09.30

Slutter: 04. mai 2022 kl. 12.30
Hvor: Auditorium 3, rom 6.303
Studiested: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Kontakt: Magne Frostad
 


Kortnytt fra Norsk senter for havrett, Det juridiske fakultet
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler