Fristen for å nominere til Mohnprisen er 31. juli

Annet hvert år deles den internasjonale Mohnprisen ut. Fristen for å nominere til prisen for 2022 er 31. juli. 

Rektor Anne Husebekk deler ut Mohnprisen til Eddy Carmack og forskningsgruppen The Meaning Of Ice, representert av Shari Fox Gearheard, Lena Kielsen Holm og Toku Oshima.
Rektor Anne Husebekk deler ut Mohnprisen til Eddy Carmack og forskningsgruppen The Meaning Of Ice, representert av Shari Fox Gearheard, Lena Kielsen Holm og Toku Oshima, under Arctic Frontiers i 2018. Foto: Terje Mortensen/Arctic Frontiers
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 18.06.21 18:51 Oppdatert: 18.06.21 19:05
Arktis Om UiT

Den internasjonale Mohnprisen for fremragende forskning relatert til Arktis (Mohnprisen) er opprettet i samarbeid mellom Academia Borealis, Nord-Norges vitenskapsakademi (NNVA), Tromsø forskningsstiftelse (TFS) og UiT Norges arktiske universitet. Prisen, som er på 2 millioner kroner, deles ut annet hvert år. 

Mohnprisen skal anerkjenne fremragende forskning relatert til Arktis. Prisen skal også bidra til å sette problemstillinger som er sentrale for den videre utviklingen i Arktis på den nasjonale og internasjonale dagsorden. 

Prisen henter sitt navn fra Henrik Mohn, som i tillegg til å regnes som grunnleggeren av norsk meteorologi, sørget for å utstyre en rekke polarekspedisjoner (blant dem Nansens Fram-ferd) med meteorologisk utstyr. Henrik Mohn var dessuten den første direktøren ved Meteorologisk institutt, og han var grandonkel til Trond Mohns far. I tillegg til å belønne fremragende arktisk forskning, markerer prisen det betydelige bidraget Trond Mohn har ytt til forskning og forskningsfremmende tiltak ved UiT. 

Fristen for å nominere er 31. juli. Her finner du mer informasjon om nominasjonsprosessen og skjema for å nominere. 


Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler