UiT-video får pris fra WHO

Filmen «Stressed – a pandemic of fear», som er et samarbeid mellom UiT og Flyktninghjelpen, er kåret av WHO til en av årets beste informasjonsfilmer.  

Portrettbilde Jon-Håkon Schultz
Professor Jon-Håkon Schultz har samarbeidet med Flyktninghjelpen i en årrekke. Foto: Privat
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver, kommunikasjon
Publisert: 28.05.21 08:52 Oppdatert: 07.06.21 09:35
Helse og velferd Pedagogikk Samfunn og demokrati

Jon-Håkon Schultz, som er professor ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved UiT, har samarbeidet med Flyktninghjelpen i en årrekke. Han har blant annet utviklet et program som skal gjøre det lettere for flyktningebarn som har opplevd krig å være på skolen.

Les også: Blir alt egentlig bra?

Sammen med Flyktninghjelpen har Schultz laget en film om hvordan korona forsterker traumer og forverrer situasjonen for flyktningebarn, og hvordan voksne bør snakke med dem for å dempe traumene. Filmen er nå kåret av WHO – Verdens helseorganisasjon – til verdens beste informasjonsfilm i kategorien «Health Emergencies».

– Det er stor stas å bli hedret av WHO. Jeg synes det er veldig stimulerende med denne prisen, det motiverer til videre arbeid. I tillegg til at vi æres for kvalitet, bidrar også WHO til ytterligere å løfte frem budskapet i informasjonsfilmen: Barn som har opplevd krig og flukt er særlig sårbare når COVID-19 hindrer dem i å gå på skolen, sier Schultz.

Sammen med Flyktninghjelpen arbeider UiT med å redusere pandemiens negative konsekvenser for sårbare skoleelever.

– Millioner av de mest sårbare barna er fortsatt uten skole med varierende tilgang på digital undervisning. Det viktigste er å få elevene tilbake på skolen, sier Schultz.

Les også: Flyktningebarn har høyt stressnivå på grunn av korona

Les også: Krig påvirker skoleprestasjoner

Se filmen her:


Kortnytt fra Seksjon for kommunikasjon, Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver, kommunikasjon
Vi anbefaler