Ny blogg: «Fjell i farta!»

Andreas Grumstad og Louise Mary Vick har i dag lansert en ny blogg kalt «Fjell i Farta!». De forsker begge på ustabile fjellsider, og arbeider med å kartlegge både nye og gamle bevegelser i grunnen. Louise er forsker ved instituttet og Andreas er hennes nylig ansatte PhD-student.

I bloggen deler de kunnskap om fjell i bevegelse og forsøker å formidle det på en forståelig måte.

Bloggen "Fjell i farta!"
Bloggen "Fjell i farta!" Foto: Skjermdump: Christine Tømmervik Kollsgård
Portrettbilde av Mortensen, Kai
Mortensen, Kai kai.mortensen@uit.no Rådgiver
Publisert: 28.04.21 08:58 Oppdatert: 28.04.21 11:19
Naturvitenskap

Tekst og bilder av Christine Tømmervik Kollsgård

Foreløpig har de lagt ut tre blogginnlegg: Ett der Andreas forteller litt om prosjektet sitt, ett om den kjente «Veslemannen» og ett om det mer ukjente «Skredan» veldig nært Tromsø by. «Skredan» er en del av en geoturisme-serie der de beskriver steder man kan besøke om man er interessert i å se bevegelsene med egne øyne.

I tillegg til spennende info for oss som bare er interessert i å få en bedre forståelse for fjell, har de samlet info om geofare-utdanningen ved UiT. Foreløpig kan man ta fem forskjellige emner som baserer seg på alt fra snøskred til undersjøiske skred.

https://site.uit.no/fjellifarta/

Sjekk ut den nye bloggen deres og følg med for kontinuerlige oppdateringer!

Andreas gleder seg til å komme seg ut i felt, da klatring er hans store lidenskap. Han skal forsøke å bedre forståelsen av bevegelsene før fjellet kollapser og blir et fjellskred. Med Louise som veileder ser vi frem til store og små bevegelser på IG. Foto: Christine Tømmervik Kollsgård

Kortnytt fra Institutt for geovitenskap
Mortensen, Kai kai.mortensen@uit.no Rådgiver
Vi anbefaler