Styrker arbeidet med å koble forskning og «butikk» i Narvik

Norinnova Narvik ansetter Bjørn Erik Rønhaug som prosjektleder. Rønhaug skal inngå i et team ved Norinnova som har ansvar for kommersialisering av forskning ved samtlige av UiTs campuser.

Tavle med tekst om innovasjon
Arbeidet med å koble forskning og kommersialisering av teknologiske forretningsideer tettere sammen, styrkes i Narvik. Foto: Pixabay
Portrettbilde av Eidum, Espen Viklem
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 24.03.21 13:55 Oppdatert: 24.03.21 13:59
Teknologi

Rønhaug er sivilingeniør fra UiT i Narvik og kommer fra stillingen som forretningsutvikler i FUNN AS, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Bjørn Erik Rønhaug er ansatt som prosjektleder i Norinnova Narvik AS. Foto: William Jakobsen

– Etter flere år med forretningsutvikling i FUNN følte jeg tiden var inne for nye utfordringer, sier han selv. Han finner utvikling og kommersialisering av teknologiske forretningsideer uhyre interessant, og ser fram til å kunne bidra til økt samhandling mellom UiT-miljøet og nærings- og samfunnsliv.

Skape nye arbeidsplasser

Norinnova Narvik AS ble etablert i 2020 for å arbeide med kommersialisering av forskning og andre industrielle ideer med forretningspotensial. Hovedfokus er kobling av forskere, oppstartsmiljøer, bedrifter og kommersielle aktører i regionen og landsdelen for å skape nye arbeidsplasser og samfunnsmessig vekst, fremgår det av pressemeldingen.
Norinnova Narvik AS eies av Norinnova AS, Futurum AS og Narvik kapital AS.

Glad for ja

I pressemeldingen sier styreleder i Norinnova Narvik AS, Ingvild Myhre, at hun er svært tilfreds med at Rønhaug har takket ja til stillingen. Hun håper dette kan bidra til at Norinnova Narvik kan fremstå enda tydeligere i arbeidet med å identifisere og utvikle ideer til forretningsmuligheter, sammen med forskere, gründere og næringsliv.
Dekan Bjørn Solvang ved IVT-fakultetet ved UiT i Narvik er glad for at Norinnova styrker sin posisjon i Narvik og ser fram til et nært og konstruktivt samarbeid med Rønhaug.

– Glimrende timing!

Ordfører i Narvik kommune, Rune Edvardsen (Ap), uttaler dette om tilsettingen:
– Glimrende timing!
– Med den grønne industrisatsingen som nå pågår i Narvik må vi jobbe enda tettere på forskningen for å jakte nye forretningsmuligheter. Som ordfører i en kraftkommune med store mengder grønn energi tilgjengelig, har jeg høye ambisjoner og tiltro til at næringslivet og universitet sammen gir en tydelig retning og bidrar til mer teknologisk industriutvikling som er lokalt forankret. På vegne av narviksamfunnet støtter jeg slik verdiskapning med glede.

Norinnova Narvik AS og Rønhaug vil inngå i et utvidet team for Norinnova AS i Tromsø, som har ansvar for kommersialisering av forskning ved samtlige av UiT Norges arktiske universitet, sine campuser.

Bjørn Erik Rønhaug starter i sin nye stilling 1. mai 2021.


Kortnytt fra Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Eidum, Espen Viklem espen.eidum@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler