Press

Commission meetings

The Truth and Reconciliation Commission’s internal meetings are closed unless the Commission decides otherwise.

Open meetings

The Commission will hold open meetings for the public to attend. At these meetings, the Commission will provide information about its mandate and work, and it will also be possible to ask the Commission questions. Members of the press are required to make separate appointments.

The Commission’s documents and archive

The Commission’s documents are held in a dedicated archive that is managed by the Commission’s Secretariat. The collected material will be handed over to the National Archives of Norway on conclusion of the Commission’s work.

Images

Images published via the Commission’s information channels may be freely used when discussing the Commission’s work. Appropriate credit must be given for the images.

General information

The Commission’s work is regulated by the mandate and Section 19 of the Storting’s order of business. The relationship between the Commission and the media is regulated by the Press Ethical Guidelines and the Ethical Code of Practice for the Norwegian Press.

Speeches, testimonials and invitations

Dagfinn Hoybråten på riddu.jpg

Velkommen til Sannhets- og forsoningskommisjonens åpne møter i Varanger

Sannhets- og forsoningskommisjonen holder fem åpne møter i september i Varanger. Befolkningen i Bugøynes, Vadsø, Varangerbotn, Neiden og Kirkenes ønskes velkommen til møtene.

26.08.2019

Riddu kvadrat.jpg

Sannhetskommisjonen besøker Riddu Riđđu

Sannhets- og forsoningskommisjonen gjester urfolksfestivalen Riddu Riđđu denne uke. Liv Inger Somby, Marit Myrvoll, Anne Kalstad Mikkelsen og Dagfinn Høybråten vil møte festivaldeltakere.

08.07.2019

AKR kvadrat.jpg

Blir utreder i sekretariatet

Anna-Kaisa Räisänen (39) blir utreder i sekretariatet for Sannhets- og forsoningskommisjonen. Sekretariatet blir dermed fire personer fra august 2019.

12.06.2019

Sannhets- og forsoningskommisjonen nett2.jpg

Sannhets- og forsoningskommisjonen vil møte folk

Åpne møter, deltakelse på ulike arenaer, nettside med kontaktskjema er noen av metodene Sannhets- og forsoningskommisjonen vil benytte.

15.05.2019

47015640551_4ad107871d_k.jpg

Møteplan for 2019

Sannhets- og forsoningskommisjonen har vedtatt møteplan for 2019. Se her når de møtes.

Learning from other commissions

The Norwegian truth and reconciliation commission meets Jens Heinrich. The purpose was learning from the work done in Greenland.

29.03.2019

Sekretariatet.jpg

Sannhets- og forsoningskommisjonen etablert på Handelshøgskolen

Sekretariatet for Sannhets- og forsoningskommisjonen er nå etablert på Handelshøgskolen i Tromsø. Sekretariatet som i dag består av tre personer er på plass og har fått kontorer på Handelshøgskolen i Tromsø.

39037114162_ec0f87d74b_k.jpg

Her finner du innstillingen fra Stortinget

Stortingets presidentskap har avgitt innstilling til Stortinget om en kommisjon som skal granske fornorskingspolitikk og urett begått overfor samer, kvener og norskfinner.

Media relations
Inger Elin Utsi
Tlf. 776 46 105
All our meetings and events