Tannsamarbeid mot øst

Tannlegeutdanninga i Tromsø diskuterer samarbeid med tannlegeutdanninger i Latvia, Litauen og Russland.

Wærås, Torgunn
Publisert: 02.10.08 00:00 Oppdatert: 26.10.18 14:05

Tekst: Gunnar Graff

Under et møte i Tromsø i regi av Institutt for klinisk odontologi (IKO) ved Det medisinske fakultet tidligere dette semesteret, møttes en håndfull fagpersoner fra Latvia, Litauen, Russland og Norge. Temaet var spesialistutdanning innen klinisk odontologi.

 

Instituttleder Harald Eriksen ved Institutt for klinisk odontologi presenterer her noen av tannlegestudentene for tannlegene fra Latvia, Litauen og Nordvest-Russland som nylig besøkte Institutt for klinisk odontologi. Foto: Gunnar Graff

 

Instituttleder Harald Eriksen presenterte planen for en ny breddespesialitet i klinisk odontologi som er utviklet ved det odontologiske miljøet i Tromsø. Planen er sendt til godkjenning i Helsedirektoratet.

I Latvia og Litauen arbeider tannlegespesialister normalt i private klinikker. Begge disse landene er relativt små i utstrekning. Det er derfor korte avstander til spesialisttjenester. En tilsvarende spesialitet ble derfor ikke vurdert som relevant i disse landene. Nordvest-Russland har imidlertid store avstander og tynnere befolkete områder. Professor Aleksander Opravin fra Arkhangelsk vurderte derfor en slik spesialistutdanning innen klinisk odontologi som svært interessant. I dag foregår det allerede en medisinsk videreutdanning i Arkhangelsk i samarbeid med Universitetet i Tromsø.

Under møtet ble det også drøftet videre samarbeid, noe alle deltakerne uttrykte stor interesse for. Av spesiell interesse er utveksling av lærerkrefter, etablering av eksterne klinikker i forbindelse med tannlege- og spesialistutdanningen i de enkelte land samt tilgang til de enkeltes opplæringsprogram gjennom internett. Framtidig samarbeid innen forskning ble også drøftet.

Wærås, Torgunn
Publisert: 02.10.08 00:00 Oppdatert: 26.10.18 14:05
Vi anbefaler