høst 2022:    SPA-3113 Kulturforflytninger i spanskspråklig litteratur - 10 stp

Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Emnetype

Emnet er del av masterprogrammet i spansk og latinamerikanske studier og lektorutdanningen trinn 8 - 13, studieretning spansk.

Emnet kan tas som enkeltemne av studenter som oppfyller opptakskravet til mastergradsprogram i spansk og latinamerikanske studier.


Opptakskrav

Bachelor i spansk og latinamerikanskestudier eller tilsvarende gradsutdanning, med 80 studiepoengs fordypning i spansk, hvorav 60 studiepoeng (stp.) på 1000-nivå og 20 stp. på 2000-nivå.

I tillegg kreves et karaktergjennomsnitt tilsvarende C (2,5) eller bedre i emnene i spansk. Søkere med cand.mag.-grad må ha mellomfag med en snittkarakter på 2,7 eller bedre i spansk.

Søknadskode 9371 - Enkeltemner på masternivå. I merknadsfeltet må du oppgi emnekoden på emnet du ønsker å søke opptak til.


Innhold

Emnet vil kontekstualisere og analysere forflytninger av litterære og kulturelle modeller mellom Spania og Latin-Amerika. Tema vil variere fra år til år.

Hva lærer du

Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Studenten har:

  • inngående kunnskap om avgrenset område av spanskspråklig litteraturhistorie
  • spesialisert innsikt i utvalgte litterære sjangere og modeller og hvordan de adapteres i ny geografisk og kulturell kontekst

Ferdigheter

Studenten kan:

  • analysere og forholde seg kritisk til ulike kilder om de utvalgte litterære tekstene og anvende disse i faglige resonnement
  • bruke relevante metoder for å analysere kulturelle fenomen som er spesifikke for spanskspråklig litteratur på en selvstendig måte

Kompetanse

Studentene har:

  • utviklet sin kompetanse i å analysere ulike interkulturelle fenomen, og har videreutviklet sin kompetanse i spansk språk.

Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisnings- og eksamensspråk er spansk.

Undervisning

Emnet tilbys i form av gruppeundervisning og forelesning i bolker. Det forventes at studentene jobber aktivt på egenhånd og i kollokviegrupper med tekstlesing, oppgaveløsning og i samtaler og diskusjoner i rommet. Tekstlesing og oppgaveløsning er obligatorisk forberedelse for hver samling. I tillegg til samlinger vil studentene ha en stadig interaksjon med lærerne gjennom canvas, slik at lærerne kan følge, rette og kommentere studentenes oppgaver.

Kvalitetssikring av emnet:

Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Vurderingsform: Dato: Karakterskala:
Oppgave 29.11.2022 13:00 (Innlevering) A–E, stryk F

Obligatoriske arbeidskrav:

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen:

En muntlig presentasjon Godkjent – ikke godkjent
En skriftlige oppgave i tilknytning til obligatorisk veiledning Godkjent – ikke godkjent
UiTs samleside om eksamen

Mer info om arbeidskrav

  • en muntlig presentasjon
  • en skriftlig oppgave i tilknytning til obligatorisk veiledning

Mer info om vurderingsform oppgave

semesteroppgaven skal være skrives på spansk, og være på ca. 10-12 sider (ekslusiv litteraturliste og appendiks). 

Studentene arbeider med semesteroppgaven i løpet av semesteret. Tema velges i samråd med lærer. Veiledning er obligatorisk, med minimum 2 veiledninger. 


Kontinuasjonseksamen

Ved karakter F/«ikke bestått» tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. En semesteroppgave som har fått karakteren F kan leveres inn til ny vurdering i omarbeidet form.
  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 10
  • Emnekode: SPA-3113