Tilbake til normalen

UiT fjerner alle tiltak knyttet til korona. – Vi er glade for å være tilbake i normal drift, sier rektor Dag Rune Olsen.

Studenter på campus
UiT avvikler alle regler og råd knyttet til koronapandemien. Foto: UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 15.02.22 09:31 Oppdatert: 15.02.22 09:35
Om UiT Studentliv / Studier

Med bakgrunn i at regjeringen har fjernet alle tiltak for å hindre smitte av covid-19, avvikler også UiT alle retningslinjer som har vært knyttet til pandemien ved institusjonen. Beslutningen har umiddelbar virkning. Som følge av at alle tiltakene fjernes, legges også nettsiden uit.no/smittevern ned.  

– Vi gleder oss over å være tilbake i ordinær drift, når vi nå avvikler alle korona-tiltak og kan være sammen igjen under mer normale forhold på campus, sier rektor Dag Rune Olsen.

– Samtidig har vi selvfølgelig beredskap hvis situasjonen skulle tilsi at det blir aktuelt å innføre tiltak igjen, legger Olsen til.

Egen eksamensforskrift

Eksamen for vårsemesteret 2022 gjennomføres imidlertid som planlagt. Dette innebærer at det som hovedregel ikke skal avholdes eksamener på campus vårsemesteret 2022. Studentene får beskjed om eksamensform fra sitt studieprogram i god tid før eksamenstidspunktet, og eksamensformen er også oppgitt i Studentweb. På grunn av koronasituasjonen ble det laget en midlertidig forskrift om studier og eksamener ved UiT Norges arktiske universitet. Denne vil være gjeldende også for vårsemesteret 2022.  

Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 15.02.22 09:31 Oppdatert: 15.02.22 09:35
Om UiT Studentliv / Studier