Nordland teater og UiT inngår samarbeidsavtale

I forrige uke ble Nordland teater og UiT enige om å samarbeide om prosjekter der vi har felles interesser.  

Rikke Gürgens Gjærum og Birgitte Strid
Viserektor Rikke Gürgens Gjærum og teatersjef Birgitte Strid ser fram til spennende samarbeid. Foto: Privat
Portrettbilde av Aaraas, Elisabet
Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 07.02.22 13:35 Oppdatert: 07.02.22 13:57
Kunst og kultur Om UiT Samfunn og demokrati

Både Nordland teater og UiT jobber for å utvikle Nord-Norge gjennom kultur og kunnskapsdeling. Nordland teater vil bruke teaterets virkemidler for å skape engasjement og økt forståelse for samfunnets utfordringer, og UiTs ambisjon er å bidra med kunnskap for å skape en bærekraftig utvikling i nord.

Vi skal svare på det samfunnet trenger

Viserektor Rikke Gürgens Gjærum er veldig fornøyd med at en intensjonsavtale nå er underskrevet. Den åpner for at alle fagmiljøene ved UiT kan samarbeide med Nordland teater, særlig innenfor temaet bærekraft. 

– Dette er en gladnyhet! Vi ønsker å bidra med en kunnskapsbasert utvikling, og nå har vi mulighet til å tenke sammen og svare ut det samfunnet trenger, sier viserektoren ved UiT.

Gürgens Gjærum mener at hvis vi skal skape bærekraftig vekst, livskvalitet og bolyst i nord, er det helt avgjørende at vi satser på den kulturelle sektoren. Hun er opptatt av at vi ved UiT kobler oss på samfunnet rundt oss, at vi bygger et helhetlig samfunn der kunst og kultur er én av bærebjelkene.

Hun får støtte fra teatersjef Birgitte Strid ved Nordland teater:

– Det er veldig spennende å se hvordan samarbeidet med fagmiljø, forskning og studenter kan styrke og styre kulturutviklingen i nord. Vi er veldig glade for at UiT har tatt initiativet til å møtes, og vi har noen felles tanker om bærekraft, teknologi og innovasjon som kan lede fram til spennende samarbeid på sikt.

Nå er det opp til fagmiljøene å koble seg på

I tiden framover vil Gürgens Gjærum ta kontakt med ulike fakulteter for å diskutere samarbeidsmuligheter.

– Nå er det fritt fram å begynne å tenke, er hennes oppfordring til fagmiljøene. – Jeg tenker at flere fakulteter og institutter kan knytte seg til denne avtalen, Norges arktiske universitetsmuseum og akadami for kunstfag er en selvfølge, men også andre fagmiljøer skal med.  

Når man har blitt enige om tema, ressurser, økonomiske bidrag og varighet, er det det enkelte fagmiljø som inngår selve prosjektavtalen.

Har du spørsmål, ta kontakt med Rikke Gürgens Gjærum.

Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 07.02.22 13:35 Oppdatert: 07.02.22 13:57
Kunst og kultur Om UiT Samfunn og demokrati
Vi anbefaler