Opplev studentene og forskerne våre på Nordlysfestivalen!

Denne uka går startskuddet for Nordlysfestivalen i Tromsø, og på scenen står både musikkstudentene og forskerne våre. 

Bilde av konsertlokale med band og publikum tatt ovenfra. Scenen bader i rødt lys.
Klar for musikkfestival? Her fra en tidligere konsert på Nordlystfestivalen. Foto: Marius Fiskum / Nordlysfestivalen
Portrettbilde av Aaraas, Elisabet
Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 26.01.22 08:00 Oppdatert: 31.01.22 09:37
Kunst og kultur Om UiT Studentliv / Studier

I år er det 34. gang musikkfesten blir arrangert, og i løpet av ni dager, fra fredag 28. januar til lørdag 5. februar, fylles byen med musikk i ulike sjangre.

Opplev studentene våre på scenen

UiT har samarbeidet med Nordlysfestivalen siden starten i 1988, og tradisjonen tro vil både tidligere og nåværende studenter og ansatte ved Musikkonservatoriet spille på flere av konsertene.

– Nordlysfestivalen er en unik mulighet for studentene våre ved Musikkonservatoriet. Konsertene gir dem erfaring med å stå på ulike scener og samarbeide med profesjonelle musikere, og de får vise seg frem for et større publikum. Vi setter stor pris på det årelange samarbeidet med Nordlysfestivalen, sier prorektor for utdanning ved UiT, Kathrine Tveiterås.

På åpningskonserten førstkommende fredag, vil for eksempel solist og tidligere student ved Musikkonservatoriet, Hamida Maryam Siro Kristoffersen opptre sammen med Arktisk Filharmoni.

Samme kveld kan du ta turen innom Bakrommet på Amtmandens og høre den første av fire pubkonserter med konservatoriestudentene våre. Fra og med søndag byr de også på daglige lunsjkonserter samme sted.

Hør forskerne våre i samtaler om klima og hekseforfølgelse før konsertene

Også forskerne våre vil delta på årets festival.

Musiker og komponist Jakop Janssønn har sammen med Pål Moddi Knutsen tatt utgangspunkt i forskningsrapporter om klimaendringer når de har skrevet verket Vippepunktet. Før konserten, har de invitert forsker Martin Rypdal fra UiT, Stein-Gunnar Bondevik fra Tromskraft og Anna Sunnefeldt Nyberg fra Dyrk Tromsø til samtale. Spørsmålet de skal reflektere rundt er: Klarer vi å gjøre de endringene vi må for å sikre våre barn og barnebarn en god verden å leve i?

Historiker Rune Blix Hagen er også invitert, men til en annen samtale. Før forestillingen Hairesis som handler om trolldomsprosessene i Finnmark, vil han og artist Ida Løken Valkeapää fortelle om de brutale rettsforfølgelsene av trollfolk i Finnmark på 1600-tallet. Blix Hagen vil fortelle om hvordan sladder, mistenksomhet, djevlefrykt og konspirasjonstenkning lå bak de europeiske hekseprosessene på den tiden.

Lørdagsuniversitet om Solveig i Peer Gynt

Det blir også arrangert et lørdagsuniversitet i forbindelse med teaterkonserten Solveig: ...peer aspera ad astra som handler om Solveig i Ibsens Peer Gynt. Professor i nordisk litteraturvitenskap Lisbeth Pettersen Wærp vil reflektere rundt hva som skjer når fokuset flyttes fra Peer til Solveig og verdens minste hovedrolle ikke er liten lenger. 

Her er konsertene og arrangementene hvor musikere, ansatte og forskere fra UiT deltar

Vi sees vel? God festival!

Aaraas, Elisabet elisabet.aaraas@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 26.01.22 08:00 Oppdatert: 31.01.22 09:37
Kunst og kultur Om UiT Studentliv / Studier
Vi anbefaler