Ny UiT-strategi – status desember 2021

UiT har i dag fem verdier: troverdighet, akademisk frihet, nærhet og åpenhet, kreativitet, engasjement. Er dette et godt bilde på hvem vi er og/eller er det andre ting som beskriver oss? Hvem er vi i 2030?

Ordsky med verdier
UiT har i dag fem verdier: troverdighet, akademisk frihet, nærhet og åpenhet, kreativitet, engasjement. Er dette et godt bilde på hvem vi er og/eller er det andre ting som beskriver oss? Hvem er vi i 2030? Foto: UiT
Portrettbilde av Rolland, Tomas
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver
Publisert: 17.12.21 11:18 Oppdatert: 17.12.21 11:24
Om UiT

– Mange har kommet med innspill til ny strategi, og det setter vi stor pris på. Disse innspillene er veldig viktig for å sikre god kvalitet og rett retning på den nye strategien vår, sier Julia Sempler, leder av sekretariatet for strategiprosessen ved UiT Norges arktiske universitet.

Selv om perioden for å komme med innspill nå rundes av, understreker Sempler at det hele tiden er mulig å komme med kommentarer og innspill til sekretariatet via e-posten: strategi@uit.no.

– Vi minner også på at vi gjerne kan inviteres til ulike møter for å orientere om strategiprosessen, sier Sempler.

Dette er gjort til nå

Samtidig som det har vært mulig å komme med innspill, har rektoratet og sekretariatet jobbet med å kartlegge og analysere hvordan strategien Drivkraft i nord har virket, hvor UiT står i dag og hvilke sentrale drivkrefter som gir føringer for universitetets utvikling.

Nettsiden for strategiarbeidet er nå oppdatert med relevante dokumenter. Der kan man få oversikt over innspillene vi har fått inn, i tillegg til notater og bakgrunnsdokumenter knyttet til statusanalyser og omverdensanalyser, sier Sempler.

Rektoratet har basert på innspill og analyser arbeidet med å lage en grovskisse med forslag til sentrale ambisjoner og innsatsområder frem mot 2030.

– Dette er også diskutert med dekanene og skal også diskuteres i ett seminar med universitetsstyret, sier Sempler.

Denne grovskissen skulle i utgangspunktet vært presentert for UiT-styret i desember, men på grunn av smitteutviklingen har styret utsatt denne behandlingen til midten av januar 2022.

Når dette er behandlet vil nettsiden oppdateres med en grovskisse til innsatsområder og ambisjoner for UiT, og det blir da åpnet for innspill.

Det blir digitalt allmøte


Smitteutviklingen påvirker også innspillsmøtene, som var planlagt gjennomført på de fire største campusene i midten av januar.

– Vi hadde i det lengste håpet at vi kunne gjennomføre dette som åpne allmøter, men ser nå at det ikke lar seg gjøre. Vi tar ingen sjanser og planlegger derfor et større digitalt allmøte i andre halvdel av januar. Der vil vi presenterer grovskissen og åpne for innspill og diskusjon fra alle interesserte, sier Sempler.

Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Strategisk seniorrådgiver
Publisert: 17.12.21 11:18 Oppdatert: 17.12.21 11:24
Om UiT