Tverrfaglig temaseminar om vold og trusler

Helse- og sosialarbeidere utsettes ofte for vold og trusler i sitt daglige arbeid. 

 

Karen Hoel i simuleringslab
UTSATT GRUPPE: Helse- og sosialarbeidere er ofte utsatt for vold og trusler - og nå arrangerer Institutt for barnevern og sosialt abeid en fagdag om emnet. Foto: Magne Kveseth
Portrettbilde av Kveseth, Magne
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 10.12.21 12:15 Oppdatert: 16.12.21 08:24
Arktis Helse og velferd Lov og rett Om UiT Samfunn og demokrati Studentliv / Studier

På nyåret arrangerer Institutt for barnevern og sosialt arbeid sammen med politiet og sykepleierutdanningen en tverrfaglig temadag om vold og trusler på ulike arbeidsplasser. Arrangementet er gjort mulig etter tildeling fra viserektors campusmidler.  

Vold og trusler– et stort arbeidsmiljøproblemi helse- og sosialsektoren  

Stor entusiasme

Initiativtaker til temadagen er universitetslektor Karen Colban Hoel ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid ved UiT.

politimann i sivil med hund
MEKANISMER: Utdanningsleder i politiet i FInnmark, Gaute Magnus Nilssen skal snakke om rus og hva som kan trigge aggresjon. Foto: Privat

– Fagdagen blir arrangert i samarbeid med sykepleierutdanningen ved UiT og med Politihøgskolen. Allerede har interessen for fagdagen vist seg å være stor. Studenter ved barnevern- og sosionomutdanningen deltar, det samme gjør studenter ved Politihøgskolen og sykepleieutdanningen, og ansatte fra blant annet omsorgstjenesten, NAV og barneverntjenestene. Når vi også skal strømme arrangementet regner vi med at det kan bli interesse for dette også utenfor Finnmark, sier Hoel. 

Hun forteller at det er stor entusiasme blant fagfolk rundt dette temaet, som er svært aktuelt, fordi det viser seg at mange tjenesteutøvere innen helse- og sosialsektoren blir utsatt for vold i arbeidshverdagen. 

– En av grunnene til å arrangere nettopp en slik tverrfaglig temadag, er at en rekke hendelser det siste året har aktualisert spørsmålet om hvordan man kan sikre seg mot vold og trusler i yrket. Og en konferanse i regi av LO-forbundet FO har etterspurt nettopp et seminar om dette temaet, sier Hoel.

 Fagbladet Fontene som er medlemstidsskriftet for FO, Fellesorganisasjonen for sosialarbeidere, omtaler vold i yrket i denne artikkelen.

Aktuelle utfordringer

portrett ole johan olsen
FRA FELTET: Ole Johan Olsen er universitetslektor og psykiatrisk sykepleier og er foreleser for sykepleierstudenter i Nord-Troms. Foto: Privat

Fagdagen vil by på foreleseninger om forekomsten av vold og trusler mot tjenesteutøvere innenfor de sosialfaglige yrkene, ved fylkessekretær i FO Anita Kivijervi, mens universitetslektor og psykiatrisk sykepleier Ole Johan Olsen skal snakke om hvordan psykose kan påvirke atferd og hva er det som demper eller trigger aggresjon?

– Utdanningsleder ved Finnmark politidistrikt, Gaute Magnus Nilssen skal snakke om ruspåvirking som utløsermekanismer for aggresjon og hvordan man som ansatt i utsatte yrker kan ivareta egen sikkerhet, sier Karen Colban Hoel ved UiT i Alta. 

Hun forteller at den programfestede workshop'en som arrangeres etter lunsj, er forbeholdt praksisstudenter ved politi-, sykepleie-, barnevern- og sosionomutdanningen.

For fysisk deltakelse i Alta, påmelding via nettskjema innen 6. januar 2022 kl. 12.00. Her melder du deg på

Ved eventuelle spørsmål, ta kontakt med Karen Colban Hoel (karen.c.hoel@uit.no).

«Temadagen mellom kl 8.30-12.00 blir strømmet på zoom»

Møte-ID: 627 8071 0179

Passord: 002767


Kortnytt fra Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, Institutt for barnevern og sosialt arbeid
Kveseth, Magne magne.kveseth@uit.no Kommunikasjonsrådgiver
Vi anbefaler