Skal du skrive liten masteroppgave våren 2022?

Søk på masterstipend innen 1. desember da vel!

Bilde av mange tusenlapper.
Penger Foto: UiT
Portrettbilde av Sollid, Sondre
Sollid, Sondre sondre.sollid@uit.no Studentansatt
Publisert: 01.11.21 09:15 Oppdatert: 01.11.21 09:21
Lov og rett Studentliv / Studier

Utlysning av stipend for å skrive liten masteroppgave innen tema knyttet til trygderettslige og/eller EØS-rettslige problemstillinger

Arbeids- og sosialdepartementet har finansiert et prosjekt for å styrke trygderettslig/EØS-rettslig forskning og kompetanseutvikling. Prosjektet er et samarbeid mellom de tre juridiske fakultetene ved UiT, UiB og UiO. Et av målene med prosjektet er å bidra til at flere studenter skriver masteroppgave om trygderettslige og/eller EØS-rettslige problemstilling.

Som del av prosjektet lyses det ut inntil tre masterstipend på 50.000,- kr for å skrive liten masteroppgave våren 2022. Masteroppgaven må skrives som del av masterstudiet i rettsvitenskap ved UiT, og tematikken må være knyttet til trygderettslige og/eller EØS-rettslige problemstillinger.

Søknaden må inneholde en kort beskrivelse av temaet og problemstillinger for masteroppgaven (maks en side), CV og karakterutskrift.

Nærmere opplysninger om prosjektet og forslag til tema og veileder kan fås hos førsteamanuensis Martin Hennig, martin.hennig@uit.no.

Stipendet er i utgangspunktet skattefritt. Stipendet er ment å dekke merutgifter ved studiet, noe ligningsmyndighetene kan be om dokumentasjon på. Dersom slik dokumentasjon ikke fremlegges, vil de kunne omgjøre stipendet til skattepliktig inntekt.

Søknadsfrist 1. desember 2021.

Søknaden sendes til Lene Emilie Øye og Martin Hennig på epost

lene.e.oye@uit.no

martin.hennig@uit.no

Utlysning av stipend for å skrive liten masteroppgave våren 2022 innen same- og urfolksrett

Fakultetet utlyser med dette 1 stipend à 50.000 kr for å skrive liten masteravhandling innenfor same- og urfolksrett våren 2022.

Søkere må opplyse om ønsket tema for oppgave, og legge ved en skisse til opplegg. For forslag til tema viser vi til fakultetets temabank.

Stipendet er i utgangspunktet skattefritt. Stipendet er ment å dekke merutgifter ved studiet, noe ligningsmyndighetene kan be om dokumentasjon på. Dersom slik dokumentasjon ikke fremlegges, vil de kunne omgjøre stipendet til skattepliktig inntekt.

Studenter som har bestått tredje avdeling kan søke. Ved vurdering av søknadene legges det vekt på karakterer og prosjektskisse. Oppgaven skal skrives i Tromsø.

Søknad med dokumentasjon av eksamensresultater og eventuell praksis, samt skisse til prosjekt sendes til Studieadministrasjonen ved rådgiver Lene Emilie Øye (lene.e.oye@uit.no). 

Nærmere opplysninger og veiledning vedrørende valg av emne og opplegg kan fås ved å kontakte avdelingsleder Gunnar Eriksen (gunnar.eriksen@uit.no), eller leder av forskergruppa for same- og urfolksrett Øyvind Ravna (oyvind.ravna@uit.no).

Søknadsfrist: 1. desember 2021.  




Kortnytt fra Det juridiske fakultet
Sollid, Sondre sondre.sollid@uit.no Studentansatt