Legeutdanningen i Finnmark er i gang

Legeutdanningen i Finnmark startet studieåret mandag denne uka. Første studiedag var fokuset på hvor viktig det er for pasienten at overgangene mellom de ulike tjenestenivåene fungerer.

Kvinne står foran studenter.
Cecilie Daae, som er administrerende direktør i Helse Nord, deltok på den første dagen i studieåret. Foto: Ingrid Petrikke Olsen/UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 13.08.21 11:10 Oppdatert: 13.08.21 11:22
Helse og velferd Om UiT Studentliv / Studier

– Dette er noe vi som er leger i Finnmark med avstander og mye vær, erfarer som viktig hver eneste dag, sier lokal studieleder Ingrid Petrikke Olsen. 

Hun forteller at de illustrerer samhandlingen mellom de ulike tjenestenivåene gjennom eksempler fra akuttmedisin, sykestuer, legevakt og samarbeid i fødselsomsorgen.

– Vi fletter sammen eksempler fra anonymiserte, men virkelige pasienthistorier og forklarer hvordan retningslinjer og prosedyrer for akkurat disse fagfeltene er blitt til. Det handler om samarbeid mellom ulike helsearbeidere og det å forstå hvilken plass man har i en behandlingskjede som ung lege, forklarer Olsen.

Les også: Nå utdannes det leger i Finnmark

Besøk fra Helse Nord

I år, som i fjor, deltok administrerende direktør i Helse Nord, Cecilie Daae, i undervisningen. Hun fortalte om overordnet avtaleverk for helsetjenesten under en pandemi og angsten for det akutte.

– Dette var velkomment og gjenkjennelig for legestudentene i Finnmark som opplevde at sykehuset i Hammerfest var stengt for dem i fem uker under smitteutbruddet inne på sykehuset. Vi er veldig glad for at Daae tar seg tid til å bidra i undervisningen av legestudentene i Finnmark. Det i seg selv understreker at desentralisert utdanning er veldig ønsket her nord, avslutter Ingrid Petrikke Olsen.


Kortnytt fra Det helsevitenskapelige fakultet, Enhet for legeutdanning
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler