Hvordan få en bærekraftig utvikling i nord?

På hvilken måte kan forskning fra UiT være en drivkraft i nord og bidra til å skape bærekraftige, fremtidige løsninger? Det skal diskuteres på Peter F. Hjort-seminaret som i år arrangeres digitalt over fire dager.

Lofoten
Hvordan UiT kan bidra inn i strategien Lofoten 2030 De grønne øyene er noe av det som skal diskuteres under Peter F. Hjort-seminarene. Foto: Berit Kristoffersen/UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 03.03.21 15:08 Oppdatert: 03.03.21 15:17
Arktis Bærekraft Naturvitenskap Om UiT Reiseliv Samfunn og demokrati Teknologi

– UiT lar ikke korona sette noen stopper for å utvikle det gode samarbeidet med nærings- og samfunnsliv i landsdelen, og arrangerer i år Peter F. Hjort-seminaret heldigitalt, med innslag fra flere steder i landsdelen, sier rektor ved UiT Norges arktiske universitet, Anne Husebekk.

Alle seminarene arrangeres i uke 12, med sendinger fra Tromsø og innslag fra Vadsø 22. mars, Lofoten 23. mars og Mo i Rana 24. mars. 25. mars blir det oppsummering fra de tre foregående dagene.

Grønt og bærekraftig

– Sendingene starter med plenumsinnlegg om forskning og lokalt nærings- og samfunnsliv. Deretter deles deltakerne inn i forhåndsvalgte workshop-rom, for å diskutere mulig samarbeid med utgangspunkt i relevant forskning og utdanning. Seminaret avsluttes med at deltakerne samles i det digitale plenumsrommet, for oppsummering og avsluttende innlegg, forteller prosjektleder Inger-Ann Hanssen ved UiT.

Temaene som skal diskuteres i år spenner fra grønn næringsutvikling i Øst-Finnmark og sirkulær økonomi og bærekraft på Helgeland, til hvordan UiT kan bidra inn i strategien Lofoten 2030 de grønne øyene.

– Seminaret er blitt en etablert arena for dialog, med innlegg fra både nærings- og samfunnslivet og fra fagmiljøene. I år favner vi ekstra bredt fordi seminaret er heldigitalt og vi derfor utnytter muligheten til å oppsøke miljøer utenfor studiestedene våre, sier Husebekk.

Om Peter F. Hjort-seminaret

  • Initiativet til å formalisere en ny møteplass for å styrke samarbeidet mellom landsdelens arbeids- og næringsliv og akademia kom fra næringslivet, Tromsø kommune og UiT Norges arktiske universitet i 2014.
  • Arrangeres i år for sjuende gang.
  • Peter F. Hjort var den første rektoren ved UiT, og ved å knytte navnet hans til seminaret trekkes linjen tilbake til grunnlaget for etableringen av universitetet; å utdanne landsdelens ungdom og utvikle kunnskap om og for landsdelen.
  • I kjølvannet av det første seminaret i 2015 har det kommet en rekke gode samarbeidsprosjekter. Her kan du lese om noen av dem.
  • I år er seminaret digitalt med sendinger fra Tromsø og innslag fra Vadsø, Lofoten og Mo i Rana.
  • Les mer om årets seminar og meld deg på her!

Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 03.03.21 15:08 Oppdatert: 03.03.21 15:17
Arktis Bærekraft Naturvitenskap Om UiT Reiseliv Samfunn og demokrati Teknologi
Vi anbefaler