UiT bidrar i bærekraftskonferanse

Hvordan møter vi utfordringene som er skapt av covid-19-pandemien og de økende ulikhetene som er forårsaket av den? Og hvordan vil krisen påvirke bærekraftsmålene? Dette er spørsmål som tas opp i den kommende nasjonale bærekraftskonferansen, der UiT er med.

Risten Anine Kvernmo Gaup bidrar under sesjonen om urfolk og bærekraft. De to joikene «Gulahallat eatnamiin» (om å ha et godt forhold til naturen) og «Boazu» (reinens joik) er en del av UiTs bidrag som urfolksuniversitet til den nasjonale bærekraftskonferansen. Bildet er fra innspillingen i Árdna.
Risten Anine Kvernmo Gaup bidrar under sesjonen om urfolk og bærekraft. De to joikene «Gulahallat eatnamiin» (om å ha et godt forhold til naturen) og «Boazu» (reinens joik) er en del av UiTs bidrag som urfolksuniversitet til den nasjonale bærekraftskonferansen. Bildet er fra innspillingen i Árdna. Foto: UiT
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 04.02.21 14:40 Oppdatert: 04.02.21 15:13
Arktis Bærekraft Urfolk

De norske universitetene arrangerer hvert år en nasjonal bærekraftskonferanse med fokus på FNs bærekraftsmål. I år er temaet hvordan bærekraftsmålene utfordres av covid-19-pandemien og hvordan forskere kan jobbe for å forstå og takle økende ulikhet som en følge av kriser som denne. Konferansen arrangeres digitalt 10.–12. februar og er gratis. Her finner du programmet for konferansen.

Blant bidragene fra UiT er en parallell-sesjon 11. februar om urfolk og bærekraft, som du kan lese mer om her.

Meld deg på konferansen her!


Kortnytt fra Senter for samiske studier, Institutt for samfunnsvitenskap, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler